Televiziorul Color

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Notiuni teoretice:In figura de mai jos este aratata schema bloc a lantului de televiziune,unde in fig.1 este aratata schema bloc a dispozitivelor la emisie si fig.2 este pentru dispozitivele la receptie.

Fig.1.Schema bloc a lantului de televiziune la emisie

Unde

1-Este scena redata;

2-Obiectiv;

3-Receptorul de emisie.

Pe fotocatodul acestui receptor de emisie are loc proectarea imaginii cu ajutorul obiectivului.

7-Este generatorul de baliaj.El este folosit pentru devierea fascicolului de electroni la receptor,in rezultatul caruia la iesirea din receptor se formeaza semnalul video.Acest semnal trecind prin amplificatorul 4 nimereste in modulatorul 5 a emitatorului 5a si amplificindu-se prin intermediul amplificatorului 6 nimereste in canalul de comunicatie.

In calitate de canal de comunicatie (9 si 10) se foloseste canalul radio sau liniile cu cablu coaxial.

Fig.2.Schema bloc a lantului de televiziune la receptie

La receptie in radioreceptorul 11 semnalele receptionate se amplifica si se detecteaza .Amplificatorul video 12 aduce semnalul video la un nivel corespunzator.Aceasta se face pentru a modula intensitatea fascicolului de electroni a receptorului 13.Pe ecranul receptorului are loc proiectarea imaginii de la emisie.Generatorul de baliaj 15 deviaza fascicolul de electroni sincron sau cu o oaricare deviere cu fascicolul de electroni de la emisie.De aceea generatorul sincron 8emite impulsuri de sincronizare pe linie si pe cadre.Acest generator conduce cu lucrul generatoarelor de baliaj 7 si 15.La primul generator de baliaj impulsurile de sincronizare se transmit nemijlocit,iar la al doilea se transmit impreuna cu semnalele imaginii si pot fi evidentiate sau divizate la receptie cu ajutorul selectorului de impulsuri de sincronizare 14.Dupa divizarea lor in impulsuri de sincronizare pe linie si pe cadru ele nimeresc la generatorul de baliaj 15.

Fig.3.Schema unui televizor in 2 canale.

In rezultatul interactiunii frecventei purtatoare a semnalului video si a frecventei purtatoare a semnalului audio in convertor se obtine doua frecvente intermediare care sint amplificate de amplificatoare aparte care mai apoi sint detectate si iarasi amplificate.Dupa ultima amplificare semnalele se transmit la difuzor si respective la cinescop.

Aceasta schema de televizor are un avantaj pe care il putem remarca: posibilitatea de a receptiona mai multe canale de televiziune.Dar in ce priveste dezavantajul este in complexitatea de constructie a ei.

Observații:

descrierea schemei bloc a televizorului color. Schema bloc a sincroprocesorului. schema bloc a televizorului in 2 lanturi.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Televiziorul Color
    • Lab2
      • Foaie2.doc
      • TV luc2.doc
    • Lab3
      • Foaie3.doc
      • TV Luc 3.doc
    • Foaie de titlu.doc
    • TV.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
6 fisiere
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
1 005 cuvinte
Nr caractere:
6 634 caractere
Marime:
35.88KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Electronică
Predat:
la facultate
Materie:
Electronică
Profesorului:
Parvan I.
Sus!