Alimentarea cu energie electrică

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Destinația Traversurilor

Traverses TM sunt concepute pentru montarea izolatoarelor de suspensie și fixarea firelor izolate și neizolate, instalarea deconectorilor pentru linii aeriene și comutatoare de 6-10kV în zonele populate și nelocuite.

Proiectarea și instalarea traverse TM

Elementele metalice sunt realizate din oțel carbon pentru structuri de construcție și protejate împotriva coroziunii prin galvanizare sau vopsire în conformitate cu cerințele SNiP 2.03.11-85. Traverses TM sunt realizate sub formă de construcții sudate dintr-un colț metalic, o bandă, un cerc. Sunt montate cercei, știfturi pentru fixarea izolatoarelor pe traverse. Fixarea firelor la traverse se face prin izolații. Fixarea traversei înseși la postul de susținere a secțiunii transversale atât rotunde cât și pătrate se realizează cu ajutorul unui jug. Clema nu este inclusă în setul de traversare.

Linii electrice aeriene. Izolator.

Izolatoarele sunt elemente componente ale liniilor electrice aeriene,construite dintr-un corp izolant solid, cu sau fara armature metalice, cu ajutorulcarora se realizeaza atat izolarea conductoarelor sub tensiune, cat si fixarea lor.

Casificari:

1) Din punct de vedere al materialului din care se confectioneaza:Izolatoare din materiale ceramice;Izolatoare din sticla; Izolatoare dinmateriale sintetice

2) Din punct de vedere constructive:cu inima plina, izolatoaresupport, izolatoare de tractiune,izolatoare pentru sigurante fuzibile

3) Din punct de vedere al mediului in care functioneaza: izolatoarecare functionaza in atmosfera normala, izolatoare care functioneaza inatmosfera poluata.

4) Din punct de vedere al liniilor electrice pentru care sunt destinate: izolatoare de joasa tensiune,medie tensiune, de inalta si foarte inaltatensiune,

5) Din punct de vedere electric: izolatoare strapungibile sinestrapungibile.

6) Din punct de vedere mechanic: izolatoare de sustinere si izolatoarede intindere

Conductoare electrice neizolate.

Conductoarele trebuie sa aiba o rezistivitate cât mai mica pentru diminuareapierderilor de energie, o rezistenta la rupere cât mai mare, dar la proiectarea lortrebuie sa se aiba în vedere si partea economica a investitiei, adicacostul liniilor sa fie cât mai mic.

Conductoarele monofilare se executa cu sectiunea circulara dinurmatoarele materiale:

- cupru si bronz pentru sectiuni de 6-16mm²

- otel pentru sectiuni de 6-25mm²

- aluminiu si aliaje ale acestuia pentru sectiuni de 16-25mm²

Conductoarele multifilare se folosesc pe scara mare laconstructia liniilor aeriene deoarece fata de conductoarele monofilare au uneleavantaje: sunt mai flexibile, au o siguranta mai mare din punct de vederemecanic.Conductoare multifilare se executa din mai multe fire,in general dinacelasi material si cu acelasi diametru,dispuse in straturi concentrice.

Fata de conductoarele monofilare acestea au avantaje importante:

-siguranta sporita in functionare datorita divizarii sectiunii conductorului insectiuni elementare independente;

-flexibilitatea conductorului la acelasi sectiuni este mare

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Alimentarea cu energie electrica.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
9.5/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2017
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
1 189 cuvinte
Nr caractere:
7 464 caractere
Marime:
654.38KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Laborator
Materie:
Electric
Predat:
Colegiul Tehnic Agricol din or. Soroca.
Profil:
Tehnic
Sus!