Eximbank SA

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Istoria bancii

B.C. "EXIMBANK-Gruppo Veneto Banca" S.A. a fost înfiinţată prin decretul nr. 4 din 10 ianuarie 1994 al Preşedintelui Republicii Moldova în baza secţiei moldoveneşti a fostei bănci a URSS "Vneşeconombank", transformată ulterior în direcţia pentru operaţiuni valutare a Băncii Naţionale a Moldovei.

Data oficială de constituire a băncii este considerată 29 aprilie 1994 – ziua obţinerii autorizaţiei (nr. 71) de la Banca Naţională a Moldovei.

Încă de la debutul activităţii sale banca şi-a trasat obiectivele principale – lărgirea spectrului de servicii prestate şi îmbunătăţirea calităţii lor, care au contribuit substanţial la majorarea numărului de clienţi, respectiv, de la o mie până la 34, 263 mii clienţi (datele la 1 iulie 2007).

Printre clienţii băncii există un număr impunător de lideri în businessul din diferite ramuri ale economiei, precum şi reprezentanţe ale unor organizaţii internaţionale şi ambasade ale unor state străine.

La data de 15 mai 2006, odată cu procurarea întregului pachet de acţiuni de către Veneto Banca s.c.p.a., EXIMBANK devine membru al grupului bancar italian Veneto Banca.

În prezent, pe lângă pachetul tradiţional de servicii bancare (operaţiuni de casă şi de decontare, credite, deschiderea şi deservirea conturilor de depozit, operaţiuni cu hârtii de valoare), banca oferă servicii şi produse bancare de tehnologii înalte, precum operaţiuni cu carduri bancare ("MasterCard International" şi "VISA International") şi produse bazate pe tehnologii IP (Internet-banking "EXIMBANK-ONLINE", acces оnline la conturile de card).

B.C. “EXIMBANK-Gruppo Veneto Banca” S.A. este unul din participanţii Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar, constituit în conformitate cu Legea nr.575-XV din 26.12.2003 “Privind garantarea depozitelor persoanelor fizice în sistemul bancar”.

Extensiunile teritoriale, care reprezintă o posibilitate excepţională de difuzare a serviciilor şi produselor bancare, oferă posibilităţi de deservire a clienţilor în oraşele Soroca, Bălţi, Orhei, Ungheni, Hînceşti, Căuşeni, Comrat, Cahul şi Taraclia.

La momentul actual banca are o reţea de subdiviziuni, precum: 20 filiale şi 23 reprezentanţe în întreaga republică şi în capitală

Creditele acordate persoanelor juridice

Beneficiarii: Persoane juridice;

Destinaţia: Finantarea nevoilor pe termen scurt rezultate din diminuarea capitalului circulant sau pentru acoperirea nevoii de finantare pe termen scurt aparuta datorita ciclului de exploatare sau a sezonalitatii, prin efectuarea de plăti către furnizori, salarii, viramente bugete stat si alte cheltuieli.

Valoarea: În funcţie de necesitatea şi situaţia financiară a solicitantului;

Valuta: MDL,EUR,USD.

B.C. "EXIMBANK-Gruppo Veneto Banca" S.A. oferă clienţilor săi un larg complex de servicii de creditare, aspirând spre satisfacerea cât mai deplină a necesitaţilor acestora in domeniul creditării. Creditele se acorda atât în lei moldoveneşti, cât şi în dolari SUA şi Euro.

În dependenţa de caracterul activitaţii clientului şi a necesitaţilor sale în mijloace împrumutate, creditele persoanelor juridice pot fi acordate pentru urmatoarele scopuri:

pentru suplinirea mijloacelor circulante sub forma de linii de credit deschise;

credite cu scopul petrecerii activităţilor comerciale;

credite pentru achiziţionarea mijloacelor fixe;

credite pentru achitarea documentelor de plată în condiţiile lipsei sau deficitului de mijloace financiare pe contul curent al clientului (overdraft).

Condiţia de bază a acordării unui credit este istoria “de decontare” a clientului (rulaje stabile şi solide pe conturile acestuia), un plan de afaceri bine argumentat, un busines profitabil.

In calitate de gaj pot fi acceptate hârtiile de valoare lichide, mijloacele fixe, imobilul, stocuri de marfă şi materiale, garanţiile şi asigurările de solvabilitate a întreprinderii său a unei bănci stabile. Gajul poate să aparţină atât debitorului cât şi terţei persoane.

Rata dobânzii pentru creditele în lei şi în valută depind de istoria de creditare a clientului, tipul gajului, scopul, suma şi termenul creditului.

Observații:

elaborat in cadrul seminarelor de activitate bancara

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Eximbank SA.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
19 pagini
Imagini extrase:
19 imagini
Nr cuvinte:
4 965 cuvinte
Nr caractere:
30 083 caractere
Marime:
59.00KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Profesorului:
Rosca Constantin
Sus!