Caiet de aplicații

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Problema 1

S.C. Heliss S.A. da în chirie un spatiu comercial. O alta S.C. doreste sa închirieze acest spatiu în urmatoarele conditii:

a)Sa plateasca în sistem posticipat o chirie lunara de 1000 RON;

b)Rata medie a dobânzii bancare la depozite este de 5% pe luna;

c)Firmei i se mai ofera si posibilitatea de a i se înlocui aceste plati periodice cu plata unei singure sume la sfârsitul fiecarui semestru , egala cu 6150 RON;

d)Sa i se plateasca aceste plati periodice cu o suma de 6100 RON la începutul fiecarui semestru pentru semestrul care urmeaza.

Cerinta: Care este varianta optima pe care trebuie sa o accepte S.C. Heliss S.A.?

Rezolvare:

b=1000 RON

d=5%

n=6

R=1+

=1000 RON

RON

Analiza variantei optime: S.C. Heliss primeste oferta de a i se plati o suma de 6150 RON. Aceasta varianta nu este avantajoasa pentru firma deoarece platile periodice au o valoare mai mare si se înregistreaza o pierdere semestriala egala cu 650 RON. Întrucât firma care închiriaza propune plata unei sume la începutul fiecarui semestru, aceasta egala cu 6100 RON , aceasta varianta este mai avantajoasa deoarece valoarea totala actuala este egala cu 6476,2 RON, rezultând un câstig semestial de 376,2 RON.

Problema 2

S.C. Heliss S.A. da în chirie un spatiu comercial. O alta S.C. doreste sa închirieze acest spatiu în urmatoarele conditii:

e)Sa plateasca tn sistem anticipat o chirie lunara de 1000 RON;

f)Rata medie a dobânzii bancare la depozite este de 5% pe luna;

g)Firmei i se mai ofera ssi posibilitatea de a i se înlocui aceste plati periodice cu plata unei singure sume la sfârsitul fiecarui semestru , egala cu 6150 RON;

h)Sa i se plateasca aceste plati periodice cu o suma de 6100 RON la începutul fiecarui semestru pentru semestrul care urmeaza.

Cerinta: Care este varianta optima pe care trebuie sa o accepte S.C. Heliss S.A.?

Rezolvare:

b=1000RON

d=5%

n=6

R=1+

= = RON

RON

Analiza variantei optime: Firma care închiriaza spatiul comercial de la SC Heliss SA este dispusa sa plateasca o suma finala de 6150 RON. SC Heliss SA nu accepta plata acestei sume la finele fiecarui semestru deoarece platile periodice au o valoare mai mare, respective 7140 RON, si se înregistreaza o pierdere semestriala de 990 RON. Întrucât firma care închiriaza spatiul propune plata unei sume la începutul fiecarui semestru egala cu 6100 RON, aceasta varianta este avantajoasa, deoarece valoarea totala actuala este egala cu 5329,15 RON, resultând un câstig semestial egal cu 770,85 RON.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Caiet de Aplicatii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7.5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
736 cuvinte
Nr caractere:
5 833 caractere
Marime:
29.92KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!