Utilizarea Resturilor Vegetale în Intervenția la Poluările Accidentale a Surselor de Apă

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Poluarea accidentala reprezinta orice alterare a caracteristicilor fizice, chimice, biologice sau bacteriologice ale factorilor de mediu, produse prin accident, avarie sau alta cauza asemanatoare, ca urmare a unei erori, omisiuni, neglijente ori calamitati naturale si in urma careia apa devine improprie folosirii posibile inainte de poluare. Poluarea accidentala este caracterizata, de obicei, prin intensitate mare si scurta durata.

Poluarile accidentale pot fi :

- ,,identificate" - in situatia in care se cunoaste sursa de poluare, cauza generatoare, tipul si concentratiile de poluanti;

- ,,neidentificate" in cazul cand nu se cunosc cauzele generatoare si localizarea sursei, dar sunt evidentiate efectele imediate ale acestora.

In functie de amploare poluarile accidentale pot fi:

- locale;

- regionale;

- transfrontaliere.

Exemple: fisurarea unei conducte, avarierea rezervoarelor navelor, avarii la platformele marine de extragere a petrolului, ruperea digurilor bazinelor de decantare, etc

Poluantii cu impactul cel mai semnificativ in cazul poluarilor accidentale sunt: cianurile, metalele grele, uleiurile, produsele petroliere, pesticidele, substantele organice, etc

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Utilizarea Resturilor Vegetale in Interventia la Poluarile Accidentale a Surselor de Apa.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 119 cuvinte
Nr caractere:
6 621 caractere
Marime:
22.85KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
poluare, erori
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Profesorului:
Bulai Raluca
Sus!