Determinarea Densității Solului

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Densitatea solului constituie o proprietate constanta in timp si, desi luata in sine nu are o importanta prea mare in caracterizarea fizica a solurilor, mai ales in scopuri practice, serveste insa la aflarea prin calcul a porozitatii totale a solului, ca si la calculul vitezei de scadere a particulelor, prin formula lui Stokes.

Pentru determinarea densitatii se foloseste metoda picnometrului.

Picnometrele sunt vase din sticla de o anumita capacitate, precis etalonate si folosite in determinarea densitatii solului prin cantarire. Ele sunt prevayute cu un dop rodat strabatut de un capilar.

Modul de lucru

Se umple picnometrul cu apa distilata, iar excesul se elimina la introducerea dopului prin capilarul acestuia. Se sterge picnometrul cu o hartie de filtru, apoi se cantareste picnometrul cu apa la o balanta analitica. Concomitent se cintareste si o proba de sol, care in prealabil a fost mojarata si trecuta prin sita cu ochiuri de 1 mm. Cantitatea de sol cantarita este in functie de volumul picnometrului si anume trebuie sa reprezinte aproximativ 1/3 din volumul acestuia. Apoi, se varsa din picnometru apa si in el se introduce proba de sol cantarita; cu ajutorul unei palnii

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Determinarea Densitatii Solului.DOC
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
506 cuvinte
Nr caractere:
2 791 caractere
Marime:
10.11KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
densitate, sol
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!