Înscrierea pe desen a abaterilor dimensionale de formă și poziție a suprafețelor

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Precizia dimensionala absoluta a pieselor nu poate fi obtinuta prin procedee tehnologice cunoscute (rezultand astfel piese cu abatei dimensionale) si intrucat precizia relativa de executie sta la baza interschimbabilitatii pieselor, este necesar ca pe desenele de executie sa trecem abaterile la dimensiunile liniare, abaterile de forma si pozitie a suprafetelor si starea suprafetelor.

Tehnologia de prelucrare este stabilita de aceste abateri dimensionale. In Romania s-a adoptat sistemul ISO de tolerante si ajustaje care permite alegerea unei mare varietati de campuri de toleranta si ajustaje. Imprecizia de prelucrare determina si abateri de la forma proiectata a pieselor. Aici intervin tolerantele de forma si pozitie ce se inscriu pe desen pentru asigurarea functionabilitatii piesei respective.

Din fericire, SolidWorks vine cu unelte care usureaza aceasta munca, lasandu-ne concentrati asupra proiectarii propriu-zise.

In aceasta lectie vom intocmi desenul de executie pentru arborele modelat la Lectia I.8 si in plus vom inscrie toate aceste tolerante si abateri dimensionale necesare executarii piesei.

Deschideti modelul executat la lectia anterioara.

Pentru inceput, folosind cunostintele acumulate prin parcurgerea lectiilor anterioare, setati ca si material: Alloy Steel si setati proprietatile ce vor aparea in indicator.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Inscrierea pe Desen a Abaterilor Dimensionale de Forma si Pozitie a Suprafetelor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
46 pagini
Imagini extrase:
46 imagini
Nr cuvinte:
1 798 cuvinte
Nr caractere:
9 963 caractere
Marime:
4.79MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Construcții
Tag-uri:
abatere, desen
Predat:
la facultate
Materie:
Construcții
Sus!