Eficiența economică

Previzualizare laborator:

Cuprins laborator:

1.ARGUMENT
2. EFICIENTA ECONOMICA-NOTIUNI TEORETICE
2.1.CONCEPTE PRIVINT EFICIENTA ECONOMICA.CRITERII DE APRECIERE A EFICIENTEI
3.ROLUL SI NECESITATEA CRESTERII EFICIENTEI ECONOMICE
3.1.METODE DE CRESTERE A EFICIENTEI AGENTULUI ECONOMIC DIN COMERT
4.STUDIU DE CAZ
5.CONCLUZII
6.BIBLIOGRAFIE

Extras din laborator:

ARGUMENT

Firmele, ca si oamenii, se nasc, se dezvolta cantitativ, evolueaza calitativ, dar si pot muri. Ele pot insa supravietui celor care le-au creat, adică oamenilor. Dar si ele au nevoie de strategii.

Fiecare organizatie, ca, de altfel, si fiecare persoana, viseaza sa devina un Alexandru cel Mare, un Iulius Cezar, un Napoleon Bonaparte. Prea putine reusesc in demersul lor. Merita insa incercat. Concurenţii sunt analizaţi sub aspectul numărului şi forţei de care dispun şi al practicilor lor de marketing. În plus, sunt cercetate produsele de pe piaţă sub aspectul vârstei calităţii şi varietăţi sortimentale, formele şi canalele de distribuţie, preţurile şi practicele promoţionale.

Potrivit acestei viziuni sau orientări, întreaga activitate a întreprinderii trebuie să se desfăşoare în concordanţă cu cerinţele şi dinamica mediului, în speţă ale necesităţilor şi dorinţelor consumatorilor.

Realizarea acestei funcţii presupune, pe de o parte, disponibilitatea întreprinderii de a ţine seama de cerinţele consumatorilor şi dinamica acestora şi trebuie să se materializeze în promovarea spiritului inovator,creator în întreaga sa activitate.

Pe de altă parte, stabilirea şi menţinerea celor mai bune relaţii cu mediul fac necesară creşterea capacităţii de mobilizare a tuturor resurselor întreprinderii (umane, materiale, financiare) astfel încât această funcţie să permită fructificarea ocaziilor oferite de mediu şi influenţarea acestuia.

Performanţele unei firme sunt în strânsă corelaţie cu capacitatea ei de a înţelege exigenţele cadrului economic şi social în care îşi desfăşoară activitatea. Analiza mediului de marketing trebuie să fie punctul de început al oricărei activităţi de marketing, deoarece schimbările de mediu pot afecta capacitatea organizaţiei de a “crea şi menţine clienţi profitabili”.

Firmele de succes au o viziune asupra activităţii lor orientată din exterior spre interior. Ele înţeleg că în mediul în care acţionează se ivesc atât situaţii favorabile, cât şi ameninţări. Din nefericire, cele mai multe firme nu înţeleg că schimbarea poate reprezenta o oportunitate. De aceea, reprezentanţii de marketing sunt chemaţi să urmărească tendinţele mediului de marketing şi să identifice ocaziile favorabile.

2. EFICIENTA ECONOMICA-notiuni teoretice

Marimea si calitatea activitatii precum si modul de utilizare a resurselor economice de catre agentii comerciali se caracterizeaza într-un ansamblu de rezultate economico-financiare care definesc eficienta activitatii comerciale.Ea constituie principiul fundamental al eficientei si prosperitatii oricarei firme comerciale si, pe plan mai larg, conditia integrarii comertului în cerintele unei economii moderne.

Conceptul de eficienta este asimilat în teoria si practica economica cu diverse forme de manifestare a rezultatelor obtinute de agentii economici, cum sunt: rentabilitatea, productivitatea factorilor de productie, eficacitatea capitalului,economisirea costurilor, etc.

Eficienta economica este expresia cerintelor unor legi obiective si,în primul rând, a legii economice de timp, care dirijeaza si comportamentul agentilor economici. Progresul economic este obiectiv conditionat de economisirea muncii, respectiv a resurselor, în toate sferele activitatii economice. Micsorarea costului distributiei prin perfectionarea activitatii comerciale duce, în primul rând, la sporirea randamentului capitalului comercial, prin folosirea unui capital mai mic pentru acelasi rezultat sau obtinerea unor rezultate superioare cu acelasi capital. În acelasi timp, micsorarea costului distributiei duce la reducerea pretului de vânzare cu amanuntul, ceea ce permite o mai mare accesibilitate a produselor pe piata, largirea pietei si, în final, la cresterea economica.

Bibliografie:

http://ro.scribd.com/doc/23117680/Eficienta-economica

http://biblioteca.regielive.ro/proiecte/marketing/modalitati-de-crestere-a-eficientei-activitatii-economice-a-firmei-163364.html

http://www.tocilar.ro/printare_lucrare_de_diploma~categorie-academia_de_studii_economice~nume-studiu_privind_modalitati_de_crestere_a_activitatii_firmei.html

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Eficienta Economica.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 201 cuvinte
Nr caractere:
13 667 caractere
Marime:
23.57KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Comerț
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Sus!