Identificarea și Interpretarea Trendului Prețului de Închidere al Fiecărei Clase de Acțiuni

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Din grafic se poate observa că acţiunea are un trend ascedent, fiecare preţ maxim fiind mai mare decât precedentul, la fel şi în cazul celor minime.

Preţul maxim de închidere s-a înregistrat în data de 31 iulie şi a fost de 0.5090 lei/acţiune iar cel minim de închidere a fost înregistrat în data de 4 iulie la valoarea de 0.4590 lei/acţiune.

Evoluţia acţiunii pe parcursul lunii analizate a înregistrat fluctuaţii. Deşi a deschis luna cu o evoluţie crescătoare, pe data data de 3 iulie FP a scăzut drastic până pe data de 4 iulie când a înregistrat şi preţul minim, apoi a avut o evoluţie crescătoare până în data de 19.07. Începând cu această dată evoluţia acţiunii a fost uşor descrescătoare până pe data de 24 iulie, moment în care acţiunea a început să crească, evoluţia acesteia fiind până la sfârşitul lunii una crescătoare.

Pe baza graficului putem afirma că trendul acţiunii TEL este şi el unul ascendant. Preţul maxim de închidere s-a înregistrat în data de 31 iulie şi a fost de 13.0000 lei/acţiune iar cel minim de închidere a fost înregistrat în data de 9 iulie la valoarea de 12.2200 lei/acţiune.

Acţiunea a înregistratîn acestă lună mari fluctuaţii, în prima parte înregistrând o scădere, dar şi-a revenit pe parcurs încheind luna cu o creştere.

Evoluţia acţiunii este încadrată de cele două drepte: dreapta de rezistenţă şi dreapta suport. Dreapta de rezistenţă uneşte cele mai mari două preţuri de închidere, şi anume cel de 13.0000 lei/acţiune din 31 iulie şi cel de 12.8000 lei/acţiune din 2 iulie. În momentul în care preţul de închidere se apropie de acestă dreaptă este un semnal de vânzare. Dreapta suport uneşte cele mai mici două preţuri de închidere, cel din 9 iulie şi cel din 25 iulie. În momentul în care preţul de închidere se apropie de dreapta suport apare un semnal de cumpărare.

Indicele de referinţă al pieţei de capital este BET (Bucharest Exchange Trading), primul indice dezvoltat de BVB. Este un indice de preţ ponderat cu capitalizarea free floatului celor mai lichide 10 companii listate pe piaţa reglementată BVB.

Asemenea acţiunilor ce fac parte din indice, BET are un trend ascendent. Acesta a avut o evoluţie descrescătoare până pe data de 6 iulie, apoi o creştere în următoarele 10 zile urmănd o uşoară scădere, dar luna a fost încheiată cu o creştere.

Preţul minim de închidere s-a înregistrat pe data de 6.07 la un nivel de 4506.7400 puncte, iar preţul maxim de închidere a avut un nivel de 4747.2400 puncte pe data de 19 iulie.

În componenţa indicelui BET, acţiunea TEL are o pondere de 4.29%, iar acţiunea FP 18.77%.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Identificarea si Interpretarea Trendului Pretului de Inchidere al Fiecarei Clase de Actiuni.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
736 cuvinte
Nr caractere:
7 869 caractere
Marime:
49.24KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Bănci
Predat:
la facultate
Materie:
Bănci
Sus!