Dispozitivele de protecție termică

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Unul din dispozitivele de protectie termica este aparatul ????- 1 dispozitiv incorporate de protectie termica care reactioneaza nemijlocit la temperature infasurarilor statorului motorului electric si lucreaza mai stabil decit releele termice.

Schema dispozitivului ????--1

Ajustarea dispozitivului se ia dupa:

1 Se ia dependenta rezistentei in fuctie de temperature.

2 Se determina rezistenta de actionare si coeficientul de revenire a dispozitivului ( la revenire), deconectat de la motorul electric la schimbarea tensiunii de alimentare din 0,7 1,1 Un.

3 Se controleaza felul reactionarii (declansarii) dispozitivului ????-3 din din schema de lucru la intrerupere si scurtcircuit in circuitul termoconductorului.

Circuitul termoconductorului.

Dependenta rezistentei de temperatuar s determina cu ajutorul puntii de redresare ??? si tetermometre cu mercur la 200 C prin incalzirea pozistoarelor ( elemente electrice) in uleiul transformatorului unde rezistenta pozistoarelor la temperature 20C constitue 100 OHM.

Reglajul rezistentei de actionare se controleaza in felul urmator:valoarea magazinului rezistentelor constitue in limitarea schimbarii rezistentei pozistoarelor.

Coeficientul de revenire:

Rdeconect--rezistenta traductoarelor de temperatura la care poate fi efectuata repatat a dispozitivului ????--1.

Ract--rezistenta de actionare a dispozitivului.

Se fixeaza rezistenta magazinului de rezistente nu mai mica de 100 Ohm. Cu aututransformatorul se fixeaza nivelele necesare a tensiunii de alimentare care este de la 0,7--1,1 In.Cu ajutorul butomului de pornire se conecteaza demarorul unde se aprinde lampa de semnalizare. Rezistenta magazinului de rezistoare se mareste pina la deconectarea demarorului si stingerea lampii de semnalizare.

La incercarea reglarii rezistentei de revenire magazinul de rezistente se instaleaza la rezistenta maximala. Cu autotransformatorul se instaleaza valoarea necesara a tensiunii.

La apasarea butonului de pornire lent se micsoreaza rezistenta magazinului pina la conectarea demarorului unde se aprinde si lampa de semnalizare.

Rezistenta de actionare trebue sa fie intre limitele de la 220+-200 Ohm iar Krev=0,9. Comparind datele experimentale cu caracteristica si temperarura a pozistoarelor se determina la ce temperature are loc actionarea si revenirea dispozitivului ????--1.

Se monteaza schema de lucru si se incearca cum are loc actionarea dispozitivului la intreruperea sau scurtcircuitul cu circuitul termoconductoarelor.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dispozitivele de protectie termica.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
320 cuvinte
Nr caractere:
2 203 caractere
Marime:
377.07KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Automatică
Tag-uri:
Dispozitivele de protectie termica, Fizica
Predat:
la facultate
Materie:
Automatică
Sus!