Studiu comparativ Grecia - România

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Romania

Romania este situata in partea de sud-est a Europei, in Peninsula Balcanica, pe tarmul vestic al Marii Negre. Vecinii Romaniei sunt Ucraina (la nord si est), Republica Moldova (la est), Marea Neagra (la sud-est), Bulgaria (la sud), Serbia (la sud-vest) si Ungaria (la vest).

Din punct de vedere administrativ, teritoriul tarii este impartit in 41 de judete, plus municipiul Bucuresti. La nivel local, fiecare judet este administrat de catre un prefect si un consiliu judetean. Impartirea teritoriului pe judete este dublata de o impartire pe 8 regiuni de dezvoltare, folosite pentru o mai buna coordonare a proiectelor de dezvoltare regionala.

Relieful tarii noastre este foarte variat si se caracterizeaza prin patru elemente: varietate, proportionalitate, complementaritate si dispunere simetrica. Campiile, dealurile si muntii sunt raspandite in proportii aproape egale pe teritoriul Romaniei - 35% munti, 35% dealuri si podisuri, 30% campii.

Partea muntoasa a tarii este reprezentata de Muntii Carpati, care formeaza un "arc" avand in centru Depresiunea Transilvaniei. Pe teritoriul Romaniei, din punct de vedere al modului de formare, Carpatii se impart in 3 mari grupe muntoase si anume: Carpatii Orientali, Carpatii Meridionali si Carpatii Occidentali. Altitudinea maxima este de 2544 m (Varful Moldoneanu) situat in grupa Fagaras, parte a Carpatilor Meridionali.

La exteriorul arcului carpatic se intind Subcarpatii si Dealurile de Vest, zone in care si concentrarea populatiei este mai mare datorita conditiilor favorabile cultivarii pomilor fructiferi si a vitei de vie, cresterii animalelor si concentrarii resurselor minerale de subsol: sare, petrol, carbuni. In afara de cele 2 formatiuni de podis, in partea estica a tarii se mai afla Podisul Moldovei, in sud-est Podisul Dobrogei.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu comparativ Grecia - Romania.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
42 pagini
Imagini extrase:
42 imagini
Nr cuvinte:
5 581 cuvinte
Nr caractere:
39 666 caractere
Marime:
149.04KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Agronomie
Tag-uri:
Studiu comparativ Grecia - Romania, Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Agronomie
Sus!