Laborator / Agronomie / Facultate
CAP. I Elemente fundamentale ale experientelor in agricultura I.1. Importanta experientelor in agricultura. Campul de experienta indeplineste mai multe roluri. Astfel, el reprezinta un instrument esential de cercetare stiintifica, care contribuie substantial, prin studiul... citeste tot laboratorul
Laborator / Agronomie / Facultate
Romania Romania este situata in partea de sud-est a Europei, in Peninsula Balcanica, pe tarmul vestic al Marii Negre. Vecinii Romaniei sunt Ucraina (la nord si est), Republica Moldova (la est), Marea Neagra (la sud-est), Bulgaria (la sud), Serbia (la sud-vest) si Ungaria (la vest).... citeste tot laboratorul
Laborator / Agronomie / Facultate
Yogurt is a dairy product, which is made by blending fermented milk with various ingredients that provide flavor and color. Although accidentally invented thousands of years ago, yogurt has only recently gained popularity in the United States. It is believed that yogurt originated in... citeste tot laboratorul
Laborator / Agronomie / Facultate
Scopul: 1. Dezinfectarea semintelor si materialului de plantat. 2. Combaterea daunatorilor plantulelor rasarite si daunatorilor polifagi din sol. 3. Stimularea cresterii si dezvoltarii plantulelor prin administrarea la incrustare a regulatorilor de crestere, microelementelor... citeste tot laboratorul
Laborator / Agronomie / Facultate
Proteinele din drojdii dezvoltate pe etanol reprezinta o gama larga de produse intermediare intre medicamente si alimente, care au avantajul ca pot fi utilizate timp indelungat fara efecte secundare. Aceste produse au efect benefic asupra organismului si intervin in echilibrarea... citeste tot laboratorul
Laborator / Agronomie / Facultate
Prin proteine monocelulare sau S.C.P. ("single cell protein") se intelege o masa de microorganisme unicelulare (in general bacterii si drojdii) neviabile, uscate, destinate utilizarii ca sursa de proteine pentru uz uman sau zootehnic. Principalele avantaje ale producerii de... citeste tot laboratorul
Laborator / Agronomie / Facultate
Capitol 1 Introducere 1.1Morfologie.Izolare.Conditii de crestere si dezvoltare Bacilii sunt bacterii in forma de cilindru rotunjit la capete. Bacilul este una din formele cele mai frecvente ale bacteriei, cealalta fiind cocul. Bacilii includ familiile Bacillus, Enterobacteriacee... citeste tot laboratorul
Laborator / Agronomie / Facultate
1.MOZAICUL CRIZANTEMELOR - CHRYSANTHEMUM VIRUS B 2.MOZAICUL GALBEN AL TRANDAFIRULUI - CHERRY NECROTIC RINGSPOT VIRUS 3.MANA LA MAC - PERONOSPORA ARBORESCENS; 4.MANA LA "REGINA NOPTII" - PERONOSPORA TABACINA; 5.FAINAREA TRANDAFIRULUI - SPHAERROTECA PANNOSA; 6.FAINAREA... citeste tot laboratorul
Laborator / Agronomie / Facultate
Metode generale de izolare a toxicelor I. Izolarea toxicelor din aer Substantele toxice prezente in atmosfera pot fi detectate fie direct la sursa, fie dupa recolarea probelor de aer. A. Detectarea toxicului direct la sursa se poate realiza cu ajutorul hartiilor, creioanelor sau... citeste tot laboratorul
Laborator / Agronomie / Facultate
Notiuni teoretice: Operatiile de amestecare a vinurilor folosite frecvent in productia vinicola sunt desemnate obisnuit sub urmatoarele denumiri: egalizare sau omogenizare, asamblare si cupajare. Desi toti acesti termeni sunt rareori denumiti printr-un singur cuvant -... citeste tot laboratorul