Atestat / Industrie alimentara / Liceu
MOTTO: " Fructele de padure, un izvor de ingrediente benefice organismului " Argument Am ales aceasta tema, "Actiuni benefice ale fructelor de padure - uleiurile volatile din fructele de padure", deoarece sunt pasionata de aceste tipuri de subiecte, este interesant... citeste tot atestatul
Atestat / Industrie alimentara / Liceu
Argument 'Vinul este o poezie imbuteliata.' Robert Louis Stevenson Prepararea vinului, alaturi de cultivarea vitei de vie, este cunoscuta din cele mai vechi timpuri si reprezinta o meserie, o arta, care era practicata de o anumita categorie de oameni si se transmitea de la o generatie... citeste tot atestatul
Proiect / Industrie alimentara / Liceu
ARGUMENT Am ales acest proiect deoarece din aluatul dospit se pot realiza multe preparate de patiserie cu diferite umpluturi si forme .Preparatele din aluat dospit se obtin prin asocierea aluatului(in a carui componenta materiile prime sunt dozate diferit in functie de preparat) cu... citeste tot proiectul
Atestat / Industrie alimentara / Liceu
Argument Zaharul constituie unul din cele mai importante alimente, fiind un produs pe care organismul uman il asimileaza in totalitate, caracterizat si printr-o valoare calorica ridicata. Zaharul este una din cele mai vechi marfuri (deopotriva cu bumbacul si graul) in istoria... citeste tot atestatul
Atestat / Industrie alimentara / Liceu
Argument Rachiul din tescovina este o bautura alcoolica obtinuta prin distilarea tescovinei, la care se adaoga apa si maiaua de drojdii. Tescovina rezultata de la prelucrarea strugurilor poate fi tescovina dulce si tescovina fermentata. Prima rezulta de la prelucrarea strugurilor albi,... citeste tot atestatul
Proiect / Industrie alimentara / Liceu
Capitolul.1. Scurt istoric al intreprinderii Fondarea intreprinderii Inceputul anilor 90, odata cu destramarea sistemului socialist centralizat, sectorul industriei alimentare, inclusiv si cel al produselor de panificatie a suferit un declin considerabil. Acest fapt a dus la... citeste tot proiectul
Proiect / Industrie alimentara / Liceu
ARGUMENT Privind grijile si preocuparile cotidiene ale omului,se numara si preocuparea si pregatirea unor produse pentru a asigura alimentarea organismului.Din istoria omenirii se retin o multime de aspecte si episoade,care se refera la aceasta activitate,din care rezulta ca modul si... citeste tot proiectul
Atestat / Industrie alimentara / Liceu
I Argument Vinifcatia reprezinta procesul industrial de prelucrare a strugurilor in scopul prepararii vinurilor si a produselor pe baza de vin. Vinul este bautura obtinuta exclusiv prin fermentarea alcoolica completa sau partiala a strugurilor proaspeti, zdrobiti sau nezdrobiti ori a... citeste tot atestatul
Proiect / Industrie alimentara / Liceu
CAPITOLUL 1 . ARGUMENT Bucataria romaneasca este denumirea pe care o poarta rezultatul sintetizarii, in timp, a gustarilor si obiceiurilor gastronomice specifice poporului roman. Ea este diversa, cuprinde nenumarate obiceiuri si traditii culinare, mancaruri specifice, impreuna cu... citeste tot proiectul
Atestat / Industrie alimentara / Liceu
Termenul de bautura racoritoare (popular ,,suc") se refera in special la bauturile carbogazoase sau necarbogazoase obtinute din concentrati, desi in sens larg desemneaza orice bautura care nu contine alcool. Sucurile sunt lichide care se consuma pentru potolirea setei si totodata... citeste tot atestatul