Proiect / Industria Alimentara / Facultate
INTRODUCERE Centrala termica cu combustibil gazos reprezinta o metoda mult mai usoara si moderna de incalzire a unui spatiu fie el industrial sau domestic. Daca in trecut cea mai uzuala sursa de incalzire a locuintei era incalzirea cu combustibil solid (lemne), in prezent sunt mult mai... citeste tot proiectul
Licenta / Industria Alimentara / Facultate
Introducere Un cuptor este o instalatie de incalzire a unui produs pentru a-l supune, in timpul incalzirii sau dupa, la transformari fizice sau chimice. Este format dintr-o incinta cu pereti izolanti din punct de vedere termic si o sursa de caldura. Cuptorul este folosit pentru... citeste toată licenta
Proiect / Industria Alimentara / Facultate
I.Introducere Prajiturile reprezinta un desert, dulce de cele mai multe ori, apreciate si/sau consumate de majoritatea persoanelor, fiecare prajitura individualizandu-se mai ales prin gustulul diferit, de la cele mai ,,light" prajituri pana la cele cu un continut ridicat de zahar.... citeste tot proiectul
Laborator / Industria Alimentara / Facultate
Scopul lucrarii: familiarizarea cu caracteristicile fizico-chimice si metodele de aprecierea calitatii laptelui integral. I. In prezent calitatea laptelui colectat ca materie prima pentru fabricarea produselor lactate se apreciaza conform criteriilor standardului SM-104 "Lapte de... citeste tot laboratorul
Proiect / Industria Alimentara / Facultate
INTRODUCERE Dintre toate produsele de origine animala, ce constituie alimente pentru om, carnea se situeaza pe primul plan, atat datorita continutului ridicat de substante nutritive (proteine,grasimi, vitamine, saruri minerale) cat si digestibilitatii ridicate si de asemenea... citeste tot proiectul
Proiect / Industria Alimentara / Facultate
Introducere Stim cu totii ca industria panificatiei este o industrie care s-a dezvoltat frumos in ultimii ani ,iar produsele de patiserie sunt tot mai cautate de consumatorii dornici de ceva nou. Biscuitii, ca si produsi, sunt simpli de fabricat, insa noi ne-am gandit sa venim cu o... citeste tot proiectul
Proiect / Industria Alimentara / Facultate
Capitolul 1-Introducere 1.1 Notiuni despre epurarea si autoepuarea apelor uzate. 1. POLUAREA APEI Poluarea apei reprezinta orice alterare fizica, chimica, biologica sau bacteriologica a apei, peste o limita admisibila, inclusiv depasirea nivelului natural de radioactivitate produsa... citeste tot proiectul
Proiect / Industria Alimentara / Facultate
Capitolul I - Generalitati Mazarea (Pisum sativum) apartine Familiei Fabaceae, Ordinul Fabales, este recoltata pentru boabe si printre altele reprezinta materia prima pentru fabricarea conservelor termosterilizate (in apa, in bulion), dar este la randul ei specia ce asigura necesarul de... citeste tot proiectul
Referat / Industria Alimentara / Facultate
In sens larg DROGUL desemneaza orice substanta (naturala sau artificiala) care prin natura sa chimica determina alterarea functionarii unui organ. In sens restrans se refera la substante care provoaca toleranta si dependenta. In limbaj uzual, acest termen se refera la substante... citeste tot referatul
Referat / Industria Alimentara / Facultate
Amestecarea este una dintre cele mai intalnite operatii, nu numai in industria alimentara, ci in majoritatea industriilor de proces. Termenul de "amestecare" este aplicat acelor procese care conduc la reducerea gradului de neuniformitate sau a gradientului de proprietate... citeste tot referatul