Proiect / Industria Alimentara / Facultate
1. Prezentarea produsului luat in studiu 1.1. Generalitati Uleiul de masline este un ulei vegetal folosit in principal in domeniul culinar, care se extrage din fructele recent recoltate ale maslinului (Olea europaea). Este cea mai bogata sursa de grasimi mononesaturate. Utilizarile sale... citeste tot proiectul
Proiect / Industria Alimentara / Facultate
Introducere Preliminarii. Notiunea de drept al consumatorului Operatorii economici ofera pe piata produse si servicii care sunt destinate sa satisfaca anumite nevoi si trebuinte ale consumatorilor, iar prin metode si tehnici de marketing, desfasoara actiuni de promovare al lor si de... citeste tot proiectul
Proiect / Industria Alimentara / Facultate
Capitolul I. Introducere Am efectuat stagiul de practica timp de 45 de zile, respectiv 360 de ore la brutaria Doar Grane. Echipa brutariei Doar Grane este formata din trei membri (Dr. Ing Muscalu Gheorghe; Dr Ing Istudor Adriana si Ing. Veciunca Andreea). Brutaria este pozitionata in... citeste tot proiectul
Proiect / Industria Alimentara / Facultate
Tema : Sa se proiecteze o sectie de fabricare a salmului de Sibiu, cu o capacitate de productie de 2.5t/24 h. 1. Generalitati Carnea si produsele din carne au o importanta deosebita in alimentatia populatiei. Prin aportul de proteine de origine animala bogate in aminoacizi esentiali... citeste tot proiectul
Proiect / Industria Alimentara / Facultate
Managementul Procesarii Moderne a Alimentelor Studiu de caz Proiectarea si Conducerea Proceselor Tehnologice in Industria Laptelui Iaurt natural cu adaos de lactoferina Sibiu CUPRINS 1 Importanta si caracterizarea produsului 3 2 Schema tehnologica 6 3 Descrierea operatiilor tehnologice... citeste tot proiectul
Referat / Industria Alimentara / Facultate
STUDIU DE CAZ Tehnici moderne de separare a borhotului. Filtrare plamada zaharificata cu ajutorul filtrului Steinecker Pegasus C. Filtrarea mustului cu Pegasus C - obtinerea unor musturi de calitate, utilizarea unui proces economic Procesul de separare a borhotului trebuie sa... citeste tot referatul
Proiect / Industria Alimentara / Facultate
INTRODUCERE Centrala termica cu combustibil gazos reprezinta o metoda mult mai usoara si moderna de incalzire a unui spatiu fie el industrial sau domestic. Daca in trecut cea mai uzuala sursa de incalzire a locuintei era incalzirea cu combustibil solid (lemne), in prezent sunt mult mai... citeste tot proiectul
Licenta / Industria Alimentara / Facultate
Introducere Un cuptor este o instalatie de incalzire a unui produs pentru a-l supune, in timpul incalzirii sau dupa, la transformari fizice sau chimice. Este format dintr-o incinta cu pereti izolanti din punct de vedere termic si o sursa de caldura. Cuptorul este folosit pentru... citeste toată licenta
Proiect / Industria Alimentara / Facultate
I.Introducere Prajiturile reprezinta un desert, dulce de cele mai multe ori, apreciate si/sau consumate de majoritatea persoanelor, fiecare prajitura individualizandu-se mai ales prin gustulul diferit, de la cele mai ,,light" prajituri pana la cele cu un continut ridicat de zahar.... citeste tot proiectul
Laborator / Industria Alimentara / Facultate
Scopul lucrarii: familiarizarea cu caracteristicile fizico-chimice si metodele de aprecierea calitatii laptelui integral. I. In prezent calitatea laptelui colectat ca materie prima pentru fabricarea produselor lactate se apreciaza conform criteriilor standardului SM-104 "Lapte de... citeste tot laboratorul