Digitizare în ArcView

Previzualizare ghid de studiu:

Extras din ghid de studiu:

Exista numeroase programe cu ajutorul carora se digitizeaza, dar ArcView 3.2a este cel mai ,,popular". Asadar, si acest tutorial va arata cum se realizeaza digitizarea unei harti topografice in ArcView 3.2a.

Pasul 1. Deschiderea programului ArcView 3.2a

Pasul 1.1. In primul rand, se deschide programul ArcView 3.2a. Va aparea o fereastra care va cere sa alegeti daca vreti sa faceti un nou proiect, si daca da, vreti sa incepeti direct cu View sau vreti un proiect gol, sau sa deschideti un proiect deja existent (Fig. 1). Se alege un proiect nou, gol, OK. Apoi se vor maximiza cele doua ferestre, astfel incat sa apara pe tot ecranul.

Fig. 1

Pasul 1.2. Urmatorul pas este creearea unui nou View, in care se va lucra. Acest lucru se face prin apasarea butonului New (Fig. 2).

Fig. 2

2

INFORMATII SUPLIMENTARE

Daca sunteti la primul contact cu acest program, trebuie sa aveti grija sa aveti bifate toate extensiile (plus, trebuie sa aveti instalate si extensiile Spatial Analyst si 3D Analyst).

1. Extensiile le gasiti in File - Extensions (Fig. 3).

Fig. 3

2. Dupa ce ati apasat pe Extensions, va apare o noua fereastra, cu toate extensiile instalate (Fig. 4). Trebuie sa le bifati pe toate, apoi sa bifati si make default. OK.

Fig. 4

3

INFORMATII SUPLIMENTARE

Tot ceea ce se creeaza nou in ArcView se salveaza implicit ca fisiere temporare1 si se pot pierde foarte usor. De aceea este indicat sa se lucreze cu un folder special creeat pentru proiectul curent, care sa fie setat ca folder implicit. Mai intai se creeaza un nou folder in C2, avand grija ca numele acestuia sa nu aiba spatii (in loc de spatii se poate folosi si _). Setarea folderului nou creeat ca folder implicit se face accesand File - Set working directory (Fig. 5), unde se introduce calea spre folderul nou-creeat (de tipul C:Tutorial_GIS) (Fig. 6). In acest folder se va copia si harta ce urmeaza sa fie digitizata, neaparat impreuna cu fisierul de georeferentiere

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Digitizare in ArcView.pdf
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pdf
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
21 pagini
Imagini extrase:
21 imagini
Nr cuvinte:
2 733 cuvinte
Nr caractere:
15 457 caractere
Marime:
3.07MB (arhivat)
Publicat de:
Ilaria Grigore
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Ghid de studiu
Domeniu:
Geografie
Tag-uri:
digitizare, ArcView 3.2A
Predat:
Facultatea de Geografie , Universitatea Spiru Haret din Bucuresti
Specializare:
Geografie
Materie:
Geografie
An de studiu:
IV
Sus!