Colocviu psihologie

Previzualizare eseu:

Extras din eseu:

1. Pornind de la cunoașterea conținuturilor disciplinei PSIHOLOGIE, realizați un portret psihologic al unui bun manager de proiect, așa cum considerați dvs. ca ar trebui să arate. Utilizați conceptele psihologice pentru a face această descriere. Argumentați alegerile făcute.

Cunoastem prea bine ca un manager de proiect al zilelor noastre trebuie sa detina un bagaj complex de calitati pentru a demara proiectul spre succes.

Aceste calitati, printre care cele mai cautate fiind cele intelectuale, de conducere, practice , sunt valorificate si de profilul psihologic al managerului.

Astfel, din punct de vedere al temperamentului, managerul trebuie sa fie sangvinic. Consider ca acest tip de temperament este cel mai potrivit pentru un manager datorita faptului ca este stabil psiho-emotional, are o capacitate mare de adaptare, este calm si analitic tinand mereu aproape de subalterni si de nevoile acestora.

Referitor la personalitatea managerului de proiect acesta trebuie sa fie extrovertit pentru a putea conlucra cu mebrii echipei de proiect ca acestia din urma sa cunoasca intentiile managerului, obiectivele proiectului, daca si unde au gresit, etc. Daca aceste semnale managerul nu le transmite si este introvertit, echipa va fi dezorientata nevand feedback si nici motivatie.

De asemenea acesta trebuie sa fie dominant, pentru a putea lua decizii si a se putea impune, dar in acelasi timp stabil emotional pentru a mentine echipa intr-un echilibru si nu a lua decizii pe baza emotiilor, acestea din urma nefiind unele corecte. Managerul de proiect trebuie sa aiba incredere in sine dar sa fie si empatic in acelasi timp. Aceste trasaturi de personalitate sunt esentiale pentru el, astfel avand in credere in sine va putea lua decizii si in situatii tensionate iar prin faptul ca poate empatiza cu echipa de proiect este un avantaj fiind cu un pas mereu in fata membrilor echipei de proiect asigurandu-le ceea ce au nevoie pentru a-si defasura munca in conditiile prielnice lor.

Ca si aptitudini, un manager de proiect trebuie sa fie inteligent, cu vaste cunostinte in mai multe domenii,astfel incat sa poata ajuta echipa in orice situatie. In acelasi timp el trebuie sa detina abilitati de comunicare pentru a se putea face inteles dar si pentru a putea exprima intr-un mod atragator si antrenant ceea ce vrea sa transmita echipei sale de proiect.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Colocviu psihologie.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2017
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
660 cuvinte
Nr caractere:
3 438 caractere
Marime:
15.58KB (arhivat)
Publicat de:
Francisc-George Mircea
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Eseu
Domeniu:
Psihologie
Predat:
la facultate
Materie:
Psihologie
Sus!