Portretul unui Lider

Previzualizare eseu:

Extras din eseu:

Walt Disney este faimosul creator al lui Mickey Mouse, indragitul personaj animat. A fost co-fondatorul Disney Productions si unul din cei mai influenti producatori de animatii din lume.

De asemenea, Walt Disney a fost creatorul faimosului Disneyland, considerat de majoritatea ca fiind cel mai frumos parc tematic din lume.

Continutul, modul de manifestare si eficacitatea leadership-ului sunt rezultanta mai multor factori majori sau determinanti.

Unul din principalii factori determinanti se refera la caracteristicile native ale liderului. Walt Disney a fost o persoana ambitioasa, disciplinata, dedicata si tenace in urmarirea obiectivelor sale. Unitatea lui ca persoana si energia sa au fost canalizate spre realizari practice si obtinerea de rezultate concrete. Potrivit lui M. Stoghill, care a examinat 163 de studii consacrate leadership-ului, aceste caracteristici reprezinta baza pentru a deveni un bun lider. Dintre acestea, la Walt Disney s-a remarcat mai ales ambitia care s-a bazat pe o puternica firta interioara, pe posedarea unei energii superioare, care a reprezentat in realitate ,,combustibilul" pentru desfasurarea actiunilor si obtinerea de performante.

Walt Disney s-a remarcat prin munca depusa pentru a atinge obiectivele pe termen lung. A fost considerat de multi ca fiind dependent de munca, dar si foarte constiincios in planurile pe care le intreprindea.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Portretul unui Lider.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 523 cuvinte
Nr caractere:
7 264 caractere
Marime:
12.37KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Eseu
Domeniu:
Management
Tag-uri:
animatii, majoritatea
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!