Eseu Leadership

Previzualizare eseu:

Extras din eseu:

Cand am vazut scris pe grup eseu despre Leadership am considerat faptul ca trebuie sa vorbim despre parerea noastra despre aceasta tema dar am realizat mai apoi faptul ca asta am facut deja prin caracterizarea mea asupra liderului contemporan in scopul de a scapa de vesnica teorie care cred ca dumneavoastra, cel care citeste este teme scrise de noi este deja foarte cunoscuta. Si atunci ce as mai putea scrie despre Leadership? Cred ca cel mai bine ar fi daca as vorbi despre calitatile de lider pe care consider le detin si care mi-ar mai fi necesare pentru imbunatatirea activitatii mele cu o analiza personala in cautarea perfectiunii in domeniul meu.

Cred ca in ceea ce priveste leadershipul povestea incepe inca de cand suntem copii si incep jocurile in echipe. Imi aduc aminte si acum jocul de fotbal din fata blocului cu baietii in cadrul careia eu si nici o alta fata nu era aleasa capitan de echipa. Daca atunci nu realizam de ce, acum privind in ansamblu am descoperit secretul: eram fete in lumea baietilor, noua ne placea fotbalul pentru ca alergam dupa minge, ei vedeau totul strategic caci priveau fiecare meci cu tatii la televizor. Chiar daca nu constientizau aceste lucruri ei deveneau niste lideri pentru noi deoarece ei realizau strategii de joc si ne strigau in care parte sa alergam, ne felicitau pentru goluri si ne reprosau mingile primite de echipa noastra in poarta. Si, tot asa povestea noastra poate sa continue la nesfarsit cu exemple clare in care fara sa vrem in strategiile de joc liderii erau deja alesi.

Dupa ce ai ajuns in clasa I incepi sa descoperi un nou element al leadership-ului: organizarea. Invatatorul numeste pe cel mai bun din clasa (asadar, pe merite) sau pe cel mai cuminte elev (pe baza de caracter) ca sef de clasa. Acesta tine evidenta papucilor de casa cu amenzi pentru cei mai uituci, strange lucrarile colegilor dupa verificari sau a operelor de arta din cadrul orei de desen si primeste responsabilitate prin delegare de a veghe asupra tuturor activitatilor din clasa inclusiv a obrazniciilor. Deja putem declara ca am intrat intr-o nou etapa care poate aduce mari modificari in viata unui om. De ce spun asta? Pentru ca atunci cand unul din colegi este ales sef de clasa este din start catalogat mai aproape de invatator si aproape niciodata mustrat. Cand acest lucru se modifica si i se retrag aceste atributiuni, in functie de caracterul viitorului matur poate actiona in doua moduri: poate sa se plafoneze si sa traiasca o deceptie si ajungand la maturitate sa i se ascunda aceste calitati de leader preferand sa fie condus in locul conducerii sau poate sa lupte indiferent de conditii si mijloace utilizate pentru a se ridica din nou pe treapta puterii si de a ajunge in fruntea echipei. Parerea mea este ca cel din urma va ajunge un lider adevarat atunci cand va creste.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Eseu Leadership.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
861 cuvinte
Nr caractere:
4 268 caractere
Marime:
10.13KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Eseu
Domeniu:
Management
Tag-uri:
Eseu Leadership, eseu
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!