O scrisoare pierdută

Previzualizare eseu:

Extras din eseu:

I. L. Caragiale, dramaturg si prozator, a fost un observator lucid si ironic al societatii romanesti din urama lui, un scriitor moralist si moralizator, un exceptional creator de oamemi si de viata.

Capodopera creatiei sale teatrale e considerata comedia "O scrisoare pierduta", care s-a jucat cu mare succes pe scena Teatrului National Bucuresti la data de 13 noiembrie 1884.

Comedia este o specie a genului dramatic care provoaca rasul prin surprinderea moravurilor, a unor tipuri de oameni, a unor situatii neasteptate. Fiind o comedie piesa "O scrisoare pierduta" intruneste atat trasaturile generale ale unei creatiei dramatice cat si trasaturile specifice unei asemenea creatiei literare.

"O scrisoare pierduta" e o comedie realista de moravuri politice, ilustrand dorinta de parvenire a burgheziei in timpul campaniei electorale pentru alegerea de deputati. Pe fundalul agitatiei oamenilor politici aflati in campanie electorala se nasc conflicte intre reprezentantii opozitiei - Catavencu si grupul de intelectulai independenti - si membri partidului de guvernamant condusi de Trahanache.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • O Scrisoare Pierduta.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
917 cuvinte
Nr caractere:
5 284 caractere
Marime:
9.12KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Eseu
Materie:
Limba și Literatura Română
Tag-uri:
eseu, romana
Predat:
la liceu
Sus!