Terra Planeta Noastră

Previzualizare eseu:

Extras din eseu:

Mediul natural , adica aerul, oceanele, marile, lacurile, apele curgatoare, solul si subsolul si formele de viata pe care aceste ecosisteme le creeaza si le sustin este imaginea cea mai comuna pe care omul obisnuit si-o face atunci cand vorbeste despre mediul inconjurator.

Pana nu demult resursele naturale ale Terrei erau suficiente pentru nevoile omenirii. Perfectionarea si modernizarea proceselor tehnologice, utilizand cele mai noi cuceriri stiintifice, au redus mult consumurile specifice de materii prime, dar nu si pe cele energetice. Ca urmare a industrializarii si cresterii productiei de bunuri au sporit mult materialele ce afecteaza mediul ambiant.

O padure, o balta sau un lac, de exemplu, formeaza fiecare in parte un "ecosistem" care se interconditioneaza reciproc si se readapteaza continuu in cautarea unui anumit echilibru.Totalitatea factorilor naturali, determina conditiile de viata pentru regnurile vegetale, animale si pentru exponentul sau rational - omul, reprezentand mediul natural. In mediul natural distingem componente fizice naturale: aer, apa, relief, sol.

Organismele apar sub forma vegetatiei si animalelor depinzand atat de factori terestri ceea ce ne ajuta sa intelegem implicatiile care pot urma unor modificari terestre.Astfel notiunea de "mediu inconjurator" cuprinde de fapt, toate activitatile umane in relatia om-natura, in cadrul planetei Terra.

Natura reusea pana la urma sa refaca padurile taiate, vantul care unfla velele, raurile care puneau in miscare rotile, deci sursele de energie utilizate de civilizatiile agricole erau regenerabile.Odata cu sporirea populatiei globului, ce a decurs paralel cu perfectionarea organizarii sociale si, in special odata cu dezvoltarea industriei, a transporturilor mecanizate din ultimele doua secole, incercarea omului de a domina in lupta aspra cu natura, de a-i smulge lacom bogatiile ascunse, incepe sa aiba tot mai mult succes.

Descarcă eseu

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Terra Planeta Noastra.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
10/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
16 imagini
Nr cuvinte:
5 692 cuvinte
Nr caractere:
31 727 caractere
Marime:
26.36KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Eseu
Materie:
Geografie
Tag-uri:
terra, geografie, planeta
Predat:
la liceu
Clasa:
a 12-a
Profil:
Resurse naturale şi protecţia mediului
Specializare:
Ştiinţe ale naturii
Profesorului:
Marius Iordache
Sus!