Avantajele și dezavantajele proceselor cu jurați

Previzualizare eseu:

Extras din eseu:

In abordarea acestui subiect trebuie sa definim mai intai notiunea de proces cu jurati (jury trial), care reprezinta o procedura in care juriul da un verdict sau stabileste care este situatia de fapt, in cauza, legea fiind aplicata de un judecator. Aceasta forma de judecata e diferita de procesul fara jurati (bench trial), in care unul sau mai multi judecatori iau toate deciziile, atat in privinta situatiei de fapt, cat si cu privire la aplicarea legii.

Acest tip de sistem juridic este reprezentativ pentru dreptul american si englez, in care se recunoaste ca fiind un drept fundamental al cetateanului de a alege sa fie judecat de unu juriu sau de judecator.

Juratii nu iau cunostiinta cu materialele dosarului, pentru ca pana la inceperea judecatii sa nu-si formeze o idee preconceputa si pentru a fi maxim de obiectivi si impartiali. Acestia nu trebuie sa aprecieze partea juridica a cauzei, ei fiind ,,judecatorii faptului". Pe ei ii intereseaza doar trei intrebari: daca se demonstreaza ca fapta a avut loc, daca a fost savarsita de inculat si daca este vinovat sau nu.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Avantajele si Dezavantajele Proceselor cu Jurati.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
1 026 cuvinte
Nr caractere:
4 984 caractere
Marime:
14.41KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Eseu
Domeniu:
Drept
Tag-uri:
avantaje, judecator
Predat:
la facultate
Materie:
Drept
Sus!