Guvernarea economiei mondiale

Previzualizare eseu:

Extras din eseu:

Asa suna un discurs tinut de Woody Allen in anii 1998. Acum suntem la inceputul anului 2011 iar situatia pare sa nu se fi schimbat, ci se poate spune ca e mai aproape de "distrugere totala".Criza din 2007 a afectat intreaga lume , a pus majoritatea statelor mari fata in fata cu prapastia. Si asta nu e tot. Nouriel Roubini in lucrarea sa "Economia crizelor. Curs fulger despre viitorul finantelor" publicata in mai 2010, avertizeaza ca "recentul dezastru financiar s-ar putea sa fie o picatura din potopul care va sa vie".

Unii economisti considera ca criza actuala este chiar un efect al globalizarii deoarece are loc un transfer de resurse si informatie dinspre zonele bogate inspre cele sarace si invers, resusrse umane dinspre zone sarace spre zone bogate.

Una dintre cele mai aberante teorii economice si cea care a prins cele mai adanci radacini in constiinta globala este ca recenta criza a fost un eveniment imprevizibil si neprevestit de nimic.Crizele fac parte din insasi natura capitalismului. Observam de-a lungul istoriei ca crizele urmaresc aceleasi pattern-uri.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Guvernarea economiei mondiale.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
692 cuvinte
Nr caractere:
3 658 caractere
Marime:
8.89KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Eseu
Domeniu:
Alte domenii
Tag-uri:
Guvernarea economiei mondiale, eseu
Predat:
la facultate
Materie:
Alte domenii
Sus!