Aplicații ERP

Previzualizare documentație:

Extras din documentație:

Enterprise Resource Planing sau ERP, nu este chiar ceea ce ii spune numele. Uitati de planificare, pentru ca nu ajuta prea mult pe partea aceasta si uitati si de resurse, un cuvant oarecum pus la intamplare in aceasta sintagma. Tineti minte insa: partea cu enterprise pentru ca acesta este obiectivul real al ERP-ului. Software-ul incearca sa integreze toate departamentele si functiile existente la nivelul unei intreprinderi intr-un singur sistem care serveste nevoilor particulare ale tuturor departamantelor.

ERP-ul nu se ocupa de procesul de vanzare propriu-zis, ci de preluarea comenzii unui client si de furnizarea unui plan pentru automatizarea diferitilor pasi necesari realizarii comenzii respective. Cand un reprezentant al serviciului de clienti, inregistreaza o comanda in sistemul ERP, acestuia ii sunt oferite toate informatiile necesare desavarsirii comenzii.

Angajatii din diferite departamente vad aceeasi informatie, pe care o pot updata. Cand unul dintre departamente finalizeaza o comanda, aceasta este automat repartizata prin sistemul ERP in departamentul urmator. Pentru a vedea unde se afla comanda in orice moment, trebuie doar sa va logati in sistemul ERP pentru a-i da de urma. ERP-ul se poate aplica si pentru alte procese majore ale unei companii, cum ar fi beneficiile angajatiilor sau raportarile financiare.Acesta reprezinta planul ERP-ului. Realitatea nu este insa la fel de roz.

Cu sistemul ERP, reprezentantii serviciului cu clientii nu mai sunt catalogati drept dactilografi, a caror sarcina este de a introduce numele unor persoane intr-o baza de date. Ecranul ERP ii transforma in oameni de afaceri. Iar acum, decizii, precum daca un client a platit pentru ultima factura sau daca comanda va putea fi expediata la timp, revin reprezentantilor serviciului cu clientii, iar raspunsurile afecteaza direct clientii si toate celelalte departamente din companie. Dar acest semnal nu se adreseaza doar reprezentantilor serviciului cu clientii, ci si angajatilor din depozite, care obisnuiau sa memoreze inventarele sau sa le tina pe hartie, iar acum vor trebui sa puna informatiile intr-o baza de date online. Acum, cuvintele la zi sunt responsabilitatea si comunicarea.

Oamenilor nu le place schimbarea, iar ERP-ul le cere acestora sa schimbe modul in care isi fac treaba. De aceea este foarte greu sa fixezi valoarea ERP. Software-ul a devenit mai putin important decat schimbarile adoptate de companii in derularea anumitor activitati. Daca folositi ERP pentru a imbunatati felul in care angajatii dumneavoastra preiau comenzi si produc, transporta si inregistreaza bunuri, atunci veti observa importanta software-ului. Daca doar instalati software-ul fara sa incercati sa ameliorati modul in care angajatii isi fac treaba, s-ar putea sa nu ii sesizati valoarea.

Nu va asteptati la o revolutionare a companiei dumneavoastra prin folosirea sistemului ERP. Contributia pe care o aduce se resimte la nivelul optimizarii modului in care activitatile se desfasoara intern si mai putin la nivelul clientilor, furnizorilor sau al partenerilor. Din nou, valoarea depinde de ambitie. Daca ERP-ul reprezinta obiectivul unei incercari dramatice de a imbunatati felul in care o companie isi deruleaza activitatile, se vor simti rezultatele, mai mult decat in cazul in care proiectul este vazut doar ca un inlocuitor de sistem. Si chiar daca ERP-ul produce schimbari dramatice, intrucat afecteaza cele mai multe procese de tipul "back office" si mai putin pe cele de creare a unor noi oportunitati de venit, valoarea finala ar putea sa nu fie chiar atat de mare. "Veteranii" sustin ca ERP-ul este mai mult un mod de a face compania sa opereze intr-un mod mai eficient, decat ceva care ofera un rezultat dramatic. Si cei mai multi veterani precizeaza ca dureaza 6 luni sau chiar mai mult pentru ca noile procese si sisteme sa functioneze bine. Studiul facut de Meta Group cu cativa ani in urma, pe 63 de companii, a aratat ca a durat 8 luni dupa ce noul sistem a fost implementat pentru a vedea vreun rezultat. Economisirea medie anuala de pe urma noului sistem ERP a fost de 1.6 milioane USD, destul de modest, avand in vedere faptul ca proiectele ERP pentru marile companii pot atinge si suma de 50 milioane USD sau chiar mai mult.

2.2 Particularitatile solutiilor ERP pentru import si distributie

O solutie ERP dedicata importului si distributiei reprezinta incorporarea know-how-ului a zeci de implementari in acest domeniu.

Specializarea produsului trebuie dublata si de specializarea echipei

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Aplicatii ERP.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 693 cuvinte
Nr caractere:
8 721 caractere
Marime:
15.07KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Documentație
Domeniu:
Management
Tag-uri:
organizare, resurse, firma
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!