Memoriu tehnic incendiu

Previzualizare documentație:

Cuprins documentație:

Instalatii de limitare si stingere a incendiilor
Instalatii cu hidranti de incendiu exteriori

Extras din documentație:

Pentru protejarea la foc din exterior a cladirilor din incinta este prevazut un inel de incendiu.

Reteaua de incendiu exterior porneste din statia de pompare si urmareste toate laturile constructiei.

Hidrantii exteriori sunt supraterani.

Montarea cutiei obturatorului hidrantilor exteriori se face sub limita de inghet, 60-70 cm, masurata de la partea superioara a cutiei pana la suprafata terenului amenajat.

Conductele pe care se amplaseaza hidrantii de incendiu exteriori au diametrul de 150 mm pentru hidrantii Dn 100 mm, standarde de referinta SR EN 14384 sau SR EN 14339;

Hidrantii de incendiu exteriori se doteaza cu accesorii pentru trecerea apei in functie de scenariul de securitate la incendiu pentru situatiile cele mai defavorabile, adoptate in proiect (la cladirea sau compartimentul de incendiu cu debitul cel mai mare, interventie la nivelul cel mai inalt etc.).

Retelele exterioare de alimentare cu apa la care debitele si presiunile disponibile asigura posibilitatea interventiei directe in caz de incendiu, de la hidrantii de incendiu exteriori, se doteaza cu accesorii in conformitate cu normele de dotare. Aceste accesorii pot fi pastrate in cutii fixate pe peretii constructiilor sau pe carucioare mobile adapostite in incaperile serviciului de pompieri.

Hidrantii de incendiu exteriori se amplaseaza la o distanta de minimum 5 m de peretii exteriori ai cladirilor pe care le protejeaza.

Pozitia hidrantilor de incendiu exteriori si a caminelor de vane pentru instalatii de incendiu se marcheaza prin indicatoare. Standardul de referinta este ISO 3864/1,2,3, 4 si ISO 7010.

Alimentarea cu apa a hidrantilor de incendiu exteriori se face din retele la care presiunea apei permite interventia la stingerea incendiului, cu linii de furtun racordate direct de la hidranti. Acest sistem se recomanda sa se prevada atunci cand incendiul poate evolua rapid datorita combustibilitatii elementelor de constructie si a materialelor utilizate sau depozitate (depozite de cherestea, paie, stuf, lichide combustibile etc.), precum si in cazul in care nu se dispune de suficient personal si de utilaje mobile de interventie.

Racordurile fixe ale hidrantilor de suprafata trebuie sa aiba cuplaj Storz cu diametrul de trecere de 65 mm, iar mecanismul de actionare trebuie sa poata fi manevrat prin intermediul unei chei fixe, sau printr-o roata de mana. Culoarea hidrantului exterior suprateran trebuie sa fie "rosu" conform ISO 3864:1,2, 3, 4, ISO 7010 si SR ISO 6309. Acolo unde acesta este instalat, capacul hidrantului trebuie sa fie fixat sigur in pozitie in timpul folosirii uzuale. Mijloacele de fixare trebuie sa fie construite astfel incat sa permita indepartarea capacului de catre utilizatori autorizati dar si sa previna indepartarea neintentionata. Proiectul nisei capacului tijei trebuie sa fie adecvat cu capatul tijei ventilului.

Timpul teoretic de functionare pentru hidrantii exteriori este de 180 minute pentru cladiri de importanta normala si cu nivel de stabilitate la incendiu I sau II: cladiri de productie si/sau depozitare.

Numarul, tipul, distantele de amplasare si debitul specific al hidrantilor exteriori pentru stingerea incendiilor se stabilesc astfel incat, debitul de calcul al conductei de distributie a apei pentru stingerea din exterior a incendiului, sa fie asigurat pentru fiecare compartiment de incendiu, tinand seama de schema adoptata pentru stingerea incendiilor.

Descarcă documentație

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Memoriu tehnic incendiu.pdf
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pdf
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 722 cuvinte
Nr caractere:
10 135 caractere
Marime:
262.13KB (arhivat)
Publicat de:
Dan Bunea
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Documentație
Domeniu:
Instalații
Tag-uri:
Instalatii de limitare, incendiilor, Instalatii cu hidranti, incendiu exteriori
Predat:
la facultate
Materie:
Instalații
Sus!