Documentatie / Industria Alimentara / Facultate
Branza este produsul proaspat sau maturat ce se poate obtine prin coagularea laptelui (integral, normalizat sau smantanit), a smantanii, a zarei sau a amestecului acestora, urmata de scurgerea zerului. Majoritatea branzeturilor se obtin prin prelucrarea laptelui, care trebuie sa... citeste tot documentatia
Documentatie / Industria Alimentara / Facultate
Calitatea este determinata si influentata de o serie de factori care actioneaza atat in procesul productiei, cat si in procesul circulatiei marfurilor, in toate etapele traiectoriei produsului, de la identificarea cerintelor clientilor, pana la satisfacerea acestora si evaluarea... citeste tot documentatia
Documentatie / Industria Alimentara / Facultate
Aflatoxina este o substanta toxica produsa de anumite tipuri de mucegaiuri. Prima data aflatoxina a fost identificata in 1961 la Aspergillus flavus, mucegai de la care i s-a dat si denumirea (A.flavus - aflatoxina). Aflatoxinele sunt produsi de metabolizare ai mai multor specii de... citeste tot documentatia
Documentatie / Industria Alimentara / Facultate
1.Receptia calitativa si cantitativa a laptelui Receptia calitativa a laptelui consta in recoltarea probelor, examinarea lor organoleptica, fizico-chimica, microbiologica si aprecierea din punct de vedere tehnologicReceptia cantitativa se realizeaza dupa sortarea laptelui din punct de... citeste tot documentatia
Documentatie / Industria Alimentara / Facultate
1. Definitia si clasificarea branzeturilor Branzeturile sunt produse naturale sau proaspete, care se obtin prin eliminarea zerului din coagulul format in urma inchegarii laptelui integral, degresat sau partial degresat, a smantanii, zarei sau a amestecurilor acestor produse. Ele au... citeste tot documentatia
Documentatie / Industria Alimentara / Facultate
Efectele modeste ale educatiei pentu sanatate de pana acum, au crescut interesul pentru abordarea unor politici care se adreseaza mediului in vederea cresterii activitatii fizice, scadreii comportamentelor sedentare si a reducerii aportului energetic pentru prevenirea obezitatii. Aceste... citeste tot documentatia
Documentatie / Industria Alimentara / Facultate
Reziduurile pesticide -se folosesc pentru protectia semintei si se aplica in timpul perioadei de vegetatie (in cazul dezvoltarii epidermice a daunatorilor, constituind un tratament profilactic a plantelor de cultura) sau in timpul depozitarii cerealelor in siloz. -Exista tipuri noi de... citeste tot documentatia
Documentatie / Industria Alimentara / Facultate
3.1. Caracterizare generala Factorul principal care intervine in obtinerea biotehnologica a unui antibiotic il reprezinta calitatea s,usei. Tulpina producatoare, precum si compozitia mediului de cultura pe care aceasta se dezvolta sunt hotaratoare pentru obtinerea unui anumit tip de... citeste tot documentatia
Documentatie / Industria Alimentara / Facultate
Transportul laptelui de la producator la intreprindere trebuie sa asigure; - mentinerea cat mai constanta a temperaturii laptelui; - evitarea posibilitatilor de contaminare sau de impurificare a laptelui cu sub- stante sau mirosuri straine; - respectarea cronologiei de receptie a... citeste tot documentatia
Documentatie / Industria Alimentara / Facultate
17.1. Surse de contaminare a laptelui Omul care lucreaza in sfera producerii, industrializarii sau comercializarii laptelui, are un rol important in realizarea sau limitarea conta- minarii microbiene, el fiind de foarte multe ori purtatorul unei impor- tante microflore naturale cu... citeste tot documentatia