Ce este un abstract

Previzualizare documentație:

Extras din documentație:

Un abstract este un rezumat a unei lucrari de mari dimensiuni, de obicei de natura academica ce este publicata separate de textul principal si care trebuie sa fie inteles fara a face referire la lucrarea in sine. Trebuie sa prezinte faptele esentiale si sa nu contina material care nu`i apartine.

Scopul lui este de a se comporta ca un instrument de referinta (de exemplu intr-un service al bibliotecii), facand cititorul sa decida daca citeste sau nu intregul text. Cele 2 motive pt a scrie un abstract sunt : de a rezuma o lucrare de mari dimensiuni publicata intr`un articol, teza, carte sau site, un articol existent pt un scop al unui jurnal; pt a rezuma o cerere pt a scrie o lucrare pt o conferinta.

In ambele cazuri, va trebui sa incepeti cu orientarea specifica si anume cum sa scrii abstractul incluzand un anumit numar de cuvinte precizat de editor sau de organizatorul conferintei; cele pt Emerald sunt precizate mai jos. Lucrarile pt conferinte de obicei sunt selectate in functie de abstract.

Cea mai folosita structura pt un abstract : 1. care este scopul lucrarii, ce tb sa demonstreze,sa dovedeasca, sa descrie (1-2 fraze). 2. care este metoda lucrarii (daca este o revizuire literara, ce abordare ati adoptat pt revizuire, daca este o revizuire conceptuala, cum va testate ipoteza, ce modele folositi si ce literatura incercati sa aratati). 3. care sunt principalele cautari si rezultate? 4. care sunt concluziile din cautari? 5. care sunt implicatiile cautarilor? Aici tb sa va ganditi atent de ce ceilalti vor sa va citeasca lucrarea, si ce contributie aduceti pt cunoastere. Daca scrieti special pt o anumita ramura a comunitatii, care sunt implicatiile pt practica incluzand schimbari propuse? Daca este o lucrare de cercetare, care sunt limitele cercetarii,in cazul in care acestea exista?

Cum sa ajungi la procesul de redactare?

1.incepeti prin a scrie o declaratie al scopului kucrarii, care tb sa fie succinta pe cat posibil. Daca includeti un fundal incercati sa`l minimizati si includeti doar informatii care sa furnizeze un context.

2.faceti un rezumat al lucrarii, raportandu`va la faptele principale. Nu uitati de urmatoarele puncte: urmariti cronologia lucrarii si folositi titluri; nu includeti detalii inutile; nu uitati ca va adresati publicului - puteti folosi un limbaj tehnic al propriei discipline sau profesii, comunicand clar si tinand minte faptul ca scrieti pt un public strain; asigurati`va ca scrieti cu un “debit” corespunzator, folosind cuvinte de legatura; folositi diateza active in locul celei pasive; stilul de scriere trebuie sa fie dens, iar propozitiile probabil vor fi mai lungi decat de obicei.

3.ar trebui sa aveti pana in acest moment o schita care probabil va fi prea lunga. Iata cateva puncte care va vor ajuta in a scurta: stergeti cuvinte inutile; tineti seama de faptul ca abstractul sa nu fie atat de “sters” pt ca poate fi ilizibil; folositi fraze complete, articole directe si indirecte, cuvinte de legatura. Un abstract ar tb sa foloseasca proza,nu note.

4.cititi schita, asigurati`va ca aceasta cuprinde punctele principale scrise mai sus si ca nu sunt greseli gramaticale si ca are un “debit” corespunzator.

5.daca este posibil, puneti un coleg sa va citeasca abstractul

daca aveti dificultati cu scopul general al declaratiei sau cu rezumatul articolului, s`ar putea sa fie din cauza conceptului general al articolului care nu este atat de clar sau poate proiectul cercetarii necesita imbunatatiri.

A folosi cuvinte cheie este o parte vitala a scrierii abstractului, din cauza practicii in regasirea informatiei electronice; cuvintele cheie se comporta ca un termen de cautat. Folositi cuvinte cheie care sunt specifice, care reflecta esentialul din lucrare. Puneti`va in situatia unei persoane care cauta in lucrarea dumneavoastra:ce anume ati cauta?

Instructiuni pt scrierea abstractului structurat pt Emerald

Emerald introduce un format nou pt abstractul articolelor care intentioneaza sa ajute cercetatorii sa gaseasca cele mai de folos informatii. Fiecare abstract este facut dintr`un anumit numar de elemente.

Alegeti o categorie pt lucrare

Alegeti categoria care va descrie cel mai bine lucrarea. Intelegem ca unele lucrari pot fi compatibile cu mai multe categorii,dar este necesar sa va atribuiti lucrarea uneia din categorii - acestea sunt listate si pot si cautate in baza de date:

lucrarea de cercetare: aceasta categorie acopera lucrarile raportate la orice fel de cercetare facuta de autor. Cercetarea poate implica construirea sau testarea unui model, testare de date, cercetari de piata sau studii de caz.

Descarcă documentație

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ce este un abstract.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
2 323 cuvinte
Nr caractere:
13 447 caractere
Marime:
15.48KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Documentație
Domeniu:
Filologie
Predat:
la facultate
Materie:
Filologie
Sus!