Sistem electronic de orientare automată după lumina solară

Extras din documentație:

Am realizat acest proiect pornind de la o curiozitate vis à vis de celulele şi panourile solare. Ceea ce a rezultat ar putea fi abordat ca o discuţie referitoare la roboţii mobili sau ca un montaj electronic special sau ca posibilitate a utilizării soarelui ca sursă de energie, fiind de fapt toate acestea la un loc.

Obiectivul lucrarii il constituie realizarea unui sistem de urmarire automata a luminii solare pentru marirea randamentului panourilor fotovoltaice. Simularea funcţionării dispozitivului de urmarire am realizat-o folosind acţionarea electromecanică a unui automodel. Pentru punerea in evidenţă a schimbarii poziţiei soarelui concomitent cu schimbarea poziţiei mobilului am folosit o lanternă cu focalizare.

Panourile fotovoltaice funcţionează la parametri optimi când sunt poziţionate la unghiuri potrivite faţă de soare (30˚ vara şi 60˚ iarna). Din păcate, această situaţie este realizabilă la latitudinile noastre numai dacă panourile solare sunt rotite după soare. Eficienţa unui sistem de panou solar poate fi îmbunătăţită dacă panourile "urmăresc" soarele şi rămân pe cât mai mult posibil în cel mai favorabil unghi de incidenţă.

Semnalul de comandă aplicat la aceste intrări provine de la cele patru LDR-uri care captează lumina solară Cand lumina incidenta este aceeasi jumatate din tensiunea de lucru aplicata la intrarile AO face ca punţile ce se observa in figura sa fie in echilibru şi motorul este nealimentat Cand pozitia soarelui se schimba si lumina ce influenteaza LDR-urile difera ,tensiunea de alimentare nu mai este jumatate din tensiunea de lucru , puntea se dezechilibreaza, motorul respectiv este alimentat rezulta deplasarea si stabilirea unei alte pozitii a sistemului restabilind echilibru.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sistem electronic de orientare automata dupa lumina solara.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Marime:
12.53MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Documentație
Materie:
Electric
Predat:
la liceu
Profil:
Tehnic
Profesorului:
Cristian Rotariu
Sus!