Contractul de vânzare-cumpărare

Previzualizare documentație:

Extras din documentație:

(1) O parte contractanta nu are dreptul, fara acordul scris al celeilalte parti:

a) de a face cunoscut contractul sau orice prevedere a acestuia unei terte parti in afara acelor persoane implicate in indeplinirea contractului;

b) de a utiliza informatiile si documentele obtinute sau la care are acces in perioada de derulare a contractului, in alt scop decat de a-si indeplini obligatiile contractuale;

(2) Dezvaluirea oricarei informatii fata de persoanele implicate in indeplinirea contractului se va face confidential si se va extinde numai asupra acelor informatii necesare in vederea indeplinirii contractului.

(3). O parte contractanta va fi exonerata de raspunderea pentru dezvaluirea de informatii referitoare la contract, daca:

a) informatia era cunoscuta partii contractante inainte ca ea sa fi fost primita de la cealalta parte contractanta;

b) informatia a fost dezvaluita dupa ce a fost obtinut acordul scris al celeilalte parti contractante pentru asemenea dezvaluire;

c) partea contractanta a fost obligata in mod legal sa dezvaluie informatia. Caracterul confidential al contractului se mentine de la semnarea sa, pe o perioada nelimitata de timp.

B) GARANTII

(1) Perioada de garantie acordata produselor de catre vanzator este de 12 luni de la data livrarii.

(2) Vanzatorul are obligatia de a repara sau inlocui, intr-o perioada de 15 zile, produsul a carui defectiune a survenit in perioada de garantie. Aceasta obligatie nu mai fiinteaza in situatia in care se dovedeste ca respectiva defectiune a aparut ca urmare a culpei cumparatorului, acesta utilizand respectivul produs in neconformitate cu normele de utilizare a acestuia.

C) Toate actele comunicate cumparatorului in vederea unei rezolvari amiabile a litigiilor, inaintea actiunii in justitie, vor fi facute la adresa si cuprinzand datele de identificare precizate in contract. Cumparatorul se obliga sa comunice in scris furnizorului in termen de 5 zile orice modificare referitoare la data platii sau schimbarea domiciliului. Procedura de convocare la conciliere se va considera indeplinita daca actele au fost comunicate la adresa si cu datele de identificare comunicate de cumparator, chiar daca din orice motive, precum ar fi lipsa de la domiciliu, schimbarea adresei necomunicata, actele nu au fost predate pe baza de semnatura cumparatorului.

A) Consideram introducerea clauzelor referitoare la confidentialitatea contractului ca fiind un element deosebit de important ce trebuie avut in vedere la incheierea unei conventii, omiterea acestora putand genera pierderi insemnate pentru agentii economici parti ale contractului. Astfel, dezvaluirea unor informatii despre activitatea desfasurata de un agent economic poate dauna grav intereselor acelui agent economic, aceste informatii constituind secrete de afaceri. Informatiile ce ar putea fi calificate drept secrete de afaceri sunt, cu titlu de exemplu: informatii tehnice si/sau financiare legate de know-how-ul unui agent economic, metode de evaluare a costurilor, procese si secrete de productie, surse de aprovizionare, cantitati produse si vandute, cote de piata, liste de clienti si distribuitori, planuri de marketing, structura costurilor si a preturilor, strategia de vanzari.

La intocmirea clauzelor de confidentialitate, in masura necesitatii, s-a urmarit prevederea exceptiilor de la protectia confidentialitatii.

Punctul (3) din cadrul acestor clauze se refera la informatiile referitoare la agentul

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Contractul de vanzare-cumparare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 185 cuvinte
Nr caractere:
5 987 caractere
Marime:
12.11KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Documentație
Domeniu:
Drept Comercial
Tag-uri:
contract, vanzare, cumparare
Predat:
la facultate
Materie:
Drept Comercial
Sus!