Caiete de sarcini - sanitare

Previzualizare documentație:

Extras din documentație:

1. GENERALITATI - LUCRARI PREGATI-TOARE

Inainte de a incepe executia se vor coordona planurile de instalatii sanitare cu planurile celorlalte tipuri de instalatii in vederea corelarii traseelor comune si a rezolvarii cit mai rationale a intersectiilor. De asemenea, se va face confruntarea cu planurile struc-turii de rezistenta si cu planurile de arhitectura pentru a se verifica, si daca este cazul a se preciza pozitiile si dimensiunile ghenelor, niselor si a golurilor pentru trecerea conductelor.

Dupa analizarea si insusirea proiectului se trece la intocmirea graficului de executie a instalatiilor in concordanta cu lucrarile de constructie, astfel incit sa se asigure front de lucru continuu pentru instalator.

2. STANDARDE, NORMATIVE, PRESCRIP-TII CE GUVERNEAZA EXECUTIA

-"Normativ pentru proiectarea si executarea instalatiilor sanitare", indicativ I9-82, BULETINUL de CONSTRUCTII nr. 1/83.

-"Normativ pentru proiectarea si executarea instalatiilor tehnico-sanitare si tehnologice cu tevi din PVC neplastifiat",indicativ I1-76, Bul. Constr. nr. 11/1979.

-Instructiuni tehnice pentru executarea termoizolatiilor la elementele de instalatii C.142-79 Bul. Constr. nr. 2/1980.

-STAS 1504-85. - Instalatii sanitare- Distante de amplasare a obiectelor sanitare a armaturilor si accesorilor.

-STAS 7656 si STAS 404/2 - pentru tevi din otel

-STAS 6675/1-2 - pentru tevi din policlorura de vinil.

-STAS 1515/1-2 - pentru tuburi si piese fonta canalizare.

Nota: Prezentele prescriptii tehnice si standarde se completeaza cu cele indicate in anexa nr.1 si 2 din normativul I9-82 si anexa nr. 2 din normativul I. 1-76

3. MATERIALE UTILIZATE

3.1 Se vor utiliza numai materiale si echipamente omologate care corespund din punct de vedere calitativ prevederilor din standardele in vigoare sau poseda certificate de omologare.

3.2 Materialele necesare sint indicate in plansele desenate si listele de cantitati de lucrari.

4. EXECUTIA LUCRARILOR

4.1. TRASAREA INSTALATIILOR SANITARE

Traseele si dimensiunile conductelor sint conform prevederilor din piesele desenate. Traseul va fi obligatoriu paralel cu peretii sau linia stilpilor respectindu-se totodata prevederile din normativul I.9-82 art. 7.30-7.83.

Amplasarea si montarea obiectelor sanitare se va face conform prevederilor din piesele desenate respectiv a celor din STAS 1504-85 si Normativ I.9-82 art. 7.84-7.88.

4.2. MONTAREA CONDUCTELOR PENTRU APA RECE SI CALDA

Fixarea si montarea conductelor pe pereti, tavane etc. se va face cu bratari, dispozitive de prindere sau console conform detaliu I.P.C.T. Grupa S 1-30 "Conducte si accesorii".

4.3. IMBINAREA CONDUCTELOR

Conductele din tevi de otel zincate se vor imbina prin fitinguri zincate.

Imbinarea prin filet se poate fixa (cu mufa stinga-dreapta, filet lung sau racord olandez). Nu se admit imbinari prin sudura.

Imbinarea cu racord olandez se va adapta la legaturile dintre tevi si armaturi, cea cu filet lung in locuri vizitabile iar cu mufa stinga-dreapta sint cele mai sigure.

Executarea instalatiilor cu conducte din PVCse va face in conformitate cu prescriptiile si tehnologiile indicate in normativul I.1-78 art. 4.19-4.55.

Conductele din fonta scurgere se vor etansa cu plumb si fringhie gudronata obligatoriu pentru traseele orizontale (I.9-82 art. 13.26) iar pe coloane se pot folosi si etansarea cu ciment si fringhie alba.

Conductele de plumb se vor imbina prin lipire iar pentru imbinarile tevilor de plumb cu tevile de otel cu robinete sau piesele metalice se vor folosi bosuri din alama pentru imbinari fixe si racorduri olandeze cu prelungitor din alama pentru imbinari demontabile.

4.4. FIXAREA OBIECTELOR SANITARE PE POZITIE

Montarea obiectelor sanitare pe pozitie se va face conform detaliilor tip IPCT Grupa S2-31. Obiecte sanitare si accesorii. Subgrupa: Montare obiecte sanitare.

4.5. ARMATURI

Armaturile de inchidere (robinete de trecere cu ventil si mufa)si de golire (robinet simplu serviciu respectiv dublu serviciu) se vor monta in puncte indicate in piesele desenate. Robinetele de trecere vor fi prevazute obligatoriu cu racorduri olandeze pentru demontare.

4.6.PREFABRICAREA INSTALATIILOR

Executia instalatiilor sanitare se poate realiza si prin prefabricarea lor. Prefabricarea se poate face dupa masuratori pe teren sau dupa desenele de executie din documentatie.

4.7.IZOLATII TERMICE SI PROTECTIA IMPOTRIVA COROZIUNII EXTERIOARE

Izolatiile termice se vor executa conform prevederilor urmatoarelor acte normative si detalii tip:

-Instructiuni tehnice pentru executarea termoizolatiilor la elemente de instalatii indicativ C.142.

-Detalii de elemente si subansambluri tip de instalatii - volumul DC. Detalii comune - grupa DC1-Subgrupa - conductelor si Grupa DC2 - subgrupa Izolarea aparatelor.

Conductele de apa rece si calda se vor izola :

-in ghena cu bete de postav sau deseuri textile.

-in subsolurile tehnice si canale cu saltele din vata minerala tip PSCOde 40mm grosime protejata prin tencuirea termoizolatiei, armarea tencuieli termoiz. gletuire si vopsire.

Izolarea armaturilor, compensatoarelor cu presetupa si a imbinarilor cu flanse va fi demontabile.

Conductele de apa rece si calda montate aparent (legaturi la obiecte sanitare, coloane etc.)se vor vopsi in culoarea camerei cu vopsea pe baza de ulei.

Conductele montate in sol sau medii agresive se vor izola contra coroziunii conform STAS 4669 respectiv cu trei straturi de bitum si doua rinduri de hirtie tip sulfit (tevi zincate ) si citomare in interior.

Descarcă documentație

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • s01inst.sanit.doc
  • s02inst.incend.inter.doc
  • s04inst.tehnolog.doc
  • s05inst.teh.st.hidrofor.doc
  • s06retele_de_aliment.doc
  • s08retele_canaliz.doc
  • s09inst.teh.apacanal.doc
  • s10instr.de_expl.hidrofor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
8 fisiere
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
8 777 cuvinte
Nr caractere:
51 639 caractere
Marime:
197.03KB (arhivat)
Publicat de:
Oana D.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Documentație
Domeniu:
Construcții
Tag-uri:
Caiet de sarcini, constructii
Predat:
Facultatea de Constructii si Instalatii , Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi
Materie:
Construcții
Sus!