Packet Tracer

Previzualizare documentație:

Extras din documentație:

Simulatorul Packet Tracer

La pornirea programului Packt Tracer (PT) apare o vedere a topologiei logice a retelei. Partea principala a interfetei PT reprezinta spatiul de lucru logic. In acest spatiu se pot plasa si conecta dispozitivele.

Interfata simulatorului Packet Tracer

Partea din stanga jos a ferestrei este locul folosit pentru selectia si plasarea dispozitivelor in spatiul logic. Prima casuta din partea stanga jos contine simboluri care reprezinta grupuri de dispozitive. Odata cu pozitionarea mouse-ului peste aceste dispozitive, apare numele grupului de dispozitive in casuta de text din mijocul zonei cu dispozitive. Odata cu selectarea unui grup de dispozitive (care pot fi routere, switchuri, statii, conexiuni), in casuta din dreapta acesteia apar simboluri specifice pentru fiecare grup de simboluri selectat (de exemplu la selectia routerelor, apar diverse tipuri de routere). La pozitionarea mouse-ului pe un dispozitiv specific, apare in cutia de text o descriere specifica acelui dispozitiv. Din multimea dispozivivelor se pot selecta anumite tipuri si se pot plasa in fereastra logica.

Conectarea dispozitivelor

Se va selecta din fereastra din stanga jos (cu dispozitivele) simbolul pentru conexiuni. In fereastra alaturata (in dreapta celei cu grupurile de dispozitive) vor apare diverse tipuri de cabluri (conexiuni) ce pot fi folosite pentru conecarea dispozitivelor (de exemplu cablu drept, cablu crossover (inversor), cablu de consola, fibra optica). Primul tip de conexiune (auto) va selecta automat tipul de conexiune in functie de interfetele disponibile din dispozitive. Pentru conectarea dispozitivelor se vor selecta cu mouse-ul pe rand cele doua dispozitive (iar daca este cazul, la fiecare dispozitiv se va alege interfata pe care se doreste conectarea).

Examinarea configuratiei dispozitivelor

La pozitionarea mouse-ului pe un dispozitiv din cadrul spatiului de lucru se va deschide automat o cutie cu text care va contine configuratia dispozitivului respectiv.

- in cazul unui router se vor afisa informatii referitoare la configuratia interfetelor, starea acestora, adresele IP si MAC

- in cazul statiilor sau a servelor se vor afisa informatii referitoare la adresa IP, adresa MAC si informatii despre gateway

- in cazul switchurilor se va afisa configuratia porturilor, starea acestora, apartenenta lor la retele virtuale (VLAN), adresa IP, adresa MAC

Examinarea si modificarea configuratiei dispozitivelor

Se va selecta cu mouse-ul (click stanga) un dispozitiv din spatiul logic pentru a se edita configuratia dispozitivului:

A. Fereastra pentru routere si switchuri contine trei taburi: Physical, Config si CLI (Command Line Interface)

- Nivelul fizic (Physical) - afiseaza componentele fizice ale dispozitivelor, cum ar fi modulele. Folosind aceasta optiune se pot adauga de exemplu module noi intr-un router.

- Configurarea dispozitivului (Config) - afiseaza informatii generale despre configurare, cum ar fi numele dispozitivului, starea interfetelor, rutele existente (in cazul routerelor), retelele virtuale (VLANs)in cazul switchurilor.

- Linia de comanda (CLI - Command Line Interface) - permite utilizatorului sa configureze dispozitivul folosind linia de comanda.

B. Serverele si huburile contin doua taburi: Physical si Config:

- Tabul nivelului fizic (Physical) - afiseaza componentele dispozitivului, de exemplu porturile, placile de retea (Ethernet, sau module de fibra optica). Se pot adauga module noi folosind aceasta optiune.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Packet Tracer.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 735 cuvinte
Nr caractere:
9 600 caractere
Marime:
137.70KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Documentație
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
program, computere, packet tracer
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!