Algoritmi elementari - divizibilitate

Extras din documentație:

1. Se citesc 2 numere naturale a si b (de cel mult 9 cifre). Sa se afiseze cel mai mare divizor comun al celor 2 numere de exact 2 cifre. Daca nu exista un astfel de divizor se va afisa -1. De exemplu pentru a=200 si b=400 cel mai mare divizor comun de 2 cifre este 50.

2. Pentru un numar natural n de cel mult 4 cifre sa se afiseze primele n numere pare strict pozitive divizibile cu 5. De exemplu pentru n=6 se vor afisa numerele 5, 10, 15, 20, 25, 30.

3. Pentru un numar natural n de cel mult 9 cifre afisati cel mai mare divizor prim si puterea la care acesta apare in descompunerea in factori primi a numarului n.

4. Pentru un numar natural n de cel mult 9 cifre afisati suma exponentilor factorilor primi ce apar in descompunerea lui.

5. Se citeste un numar natural n. Sa se determine cel mai mare numar natural x cu proprietatea ca 2x este divizibil cu n. De exemplu, pentru n=28, x este 2, pentru n=17, x este 0, iar pentru n=16, x este 4

6. Se citeste n numar natural nenul. Determinati cu cate cifre 0 se termina produsul primelor n numere naturale (1*2*3*....*n), fara a calcula efectiv produsul.

7. Se citesc de la tastatura un numar natural nenul n de maxim 9 cifre si un numar prim p. Sa se calculeze exponentul la care apare numarul prim p in descompunerea in factori primi a numarului 1*2*3*...*n fara a efectua inmultirea.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Algoritmi elementari - divizibilitate.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
1 pagini
Nr cuvinte:
231 cuvinte
Nr caractere:
1 115 caractere
Marime:
7.83KB (arhivat)
Publicat de:
Tiberiu Radoi
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Documentație
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
algoritm, divizibilitate
Predat:
Facultatea de Sisteme Electronice si Informatice Militare , Academia Tehnica Militara din Bucuresti
Specializare:
Calculatoare si sisteme informatice pentru aparare si securitate nationala
Materie:
Calculatoare
An de studiu:
II
Sus!