Dare de seamă

Previzualizare documentație:

Extras din documentație:

Moldtelecom este un operator de telefonie fixa si internet in Republica Moldova. Compania a fost creata la 1 aprilie 1993 in urma restructurarii sectorului de telecomunicatii din Republica Moldova. Pe 5 ianuarie 1999 compania a fost transformata intr-o societate pe actiuni cu actionar unic statul moldovean.

In decembrie 2007, Moldtelecom detine 97% din telefonia fixa pentru Republica Moldova. Si-a pierdut monopolul de telefonie fixa la 1 ianuarie 2004. Este cel mai mare operator de Internet prin Dial-up si XDSL Detine licenta de telefonie mobila prin standardul CDMA 1x450Mhz.

Societatea pe Actiuni de tip deschis a fost fondata in conformitate cu Legea cu privire la privatizare, Legea privind societatea pe actiuni , Legea cu privire la Programul de privatizare pentru anii 1997-1998.

Societatea este infiintata prin reorganizarea intreprinderii de Stat ,,Moldtelecom,, si este succesorul de drept al obligatiunilor si drepturilor patrimoniale, inclusiv ale celor ce tin de terenul aferent.

Societatea este infiintata pe termen nelimitat, dispune de independenta juridica comerciala , financiara si organizationala.

Ea are dreptul:

de a efectua tranzactii pe piata interna si cea externa , de a procura si instraina patrimoniul in modul stabilit , inclusiv dreptul la proprietate industriala ori alte drepturi ce au valoare estimativa;

de a infiinta intreprinderi afiliate si societati dependente , filiale si reprezentante in Republica Moldova si in strainatate;

de participa, folosind patrimoniul la activitatea altor subiecti economici;

de a achizitiona hirtii de valoare a altor societati cit si a participa ca Fondator la fondarea altor societati;

de a participa la relatii aconomice externe , a efectua operatiuni valutare in modul stabilit de legislatie.

Moldtelecom a depus eforturi considerabile pentru dezvoltarea si diversificarea pietei de telecomunicatii. Depasind sfera sa traditionala de activitate - telefonia fixa si indreptandu-se spre piata de telefonie mobila, Moldtelecom a lansat la 1 martie 2007 operatorul de comunicatii mobile in standard CDMA2000 - Unite, parte componenta a familiei Moldtelecom. Un alt serviciu bazat pe tehnologia CDMA si oferit de Moldtelecom este serviciul de telefonie fixa - Amplus, care are drept scop asigurarea accesului la serviciile de telecomunicatii tuturor cetatenilor Republicii Moldova, indiferent de localitate.

In ultimii ani au fost facute investitii in retele, au fost implementate tehnologii si servicii noi, s-a cautat in continuu imbunatatirea relatiei cu abonatii. Astfel, la 1 ianuarie 2007 Moldtelecom avea 1 044 716 abonati, dintre care 67 000 abonati Amplus. Numarul abonatilor este intr-o continua crestere atingand o densitate de 31% la 100 de locuitori.

Combinatia perfecta de tehnologii moderne si management flexibil contribuie la asigurarea clientilor cu servicii de cel mai inalt nivel. Implementarea serviciilor Internet si transport date, telefonie mobila, IP telefonie, VideoTelefonie, cartele preplatite tete@tete, Numarul Verde, Allodin s a. sunt o dovada in plus a intentiilor Moldtelecom de a promova si in continuare tot ce este actual si util, pentru a fi in pas cu cerintele pietei.

Calitatea serviciilor prestate este asigurata de eforturile intregului colectiv Moldtelecom care la 1 ianuarie 2008 era format din 6 642 de colaboratori.

Toti impreuna si fiecare in parte contribuie la realizarea misiunii Moldtelecom: Clientul si necesitatile acestuia sunt pe primul loc

Denumirea de firma si sediul societatii

Denumirea Societatii completata in limba de stat este Societate pe Actiuni ,,Moldtelecom,,

Forma prescurtata a denumirii este ,,Moldtelecom S.A.,,

Sediului organului executiv se afla pe adresa

2001, Republica Moldova, or. Chisinau, bd Stefan cel Mare, 10.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dare de seama.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2008
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
2 853 cuvinte
Nr caractere:
16 636 caractere
Marime:
71.85KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Documentație
Domeniu:
Alte domenii
Tag-uri:
darea de seama, firma
Predat:
la facultate din Chisinau
Specializare:
Sisteme Optoelectronice
Materie:
Alte domenii
Profesorului:
Lachi Arina
Sus!