Fondul de Mediu

Previzualizare disertație:

Extras din disertație:

Odata cu dobandirea calitatii de membru al Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2007, Romania a intrat in procesul de integrare. Acest proces presupune atingerea graduala a standardelor de calitate, din toate domeniile vietii economice si sociale, asa cum sunt ele definite de catre legislatia UE. In domeniul energetic, obiectivele sunt foarte curajoase. In acelasi timp, ele reprezinta o necesitate, miza fiind scaderea dependentei Europei fata de resursele de energie din afara granitelor sale.

Este binecunoscut faptul ca sursele clasice de energie, cum sunt petrolul si gazele naturale, au o evolutie fluctuanta pe piata internationala. Ele sunt deosebit de sensibile la orice tensiune diplomatica, fie ca vorbim de relatia cu Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), fie ca vorbim de relatia cu Rusia, ca principali producatori mondiali de titei.

Un al doilea aspect semnificativ al ecuatiei energiei este reprezentat de caracterul din ce in ce mai limitat al resurselor de petrol. Conform analizelor efectuate in privinta consumului si a rezervelor de titei aflate in exploatare sau in prospectare, se pare ca aceasta sursa de energie se va epuiza in aproximativ 50 de ani.

Cel de-al treilea aspect semnificativ pe care trebuie sa il avem in vedere in discutia privind productia si consumul de energie este dezvoltarea durabila. Acest concept plaseaza sursele clasice de energie (petrol, gaze naturale, carbune) pe primele pozitii in topul celor mai poluante forme de energie.

Descarcă disertație

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Fondul de Mediu.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
56 pagini
Imagini extrase:
56 imagini
Nr cuvinte:
10 442 cuvinte
Nr caractere:
67 457 caractere
Marime:
1.00MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Disertație
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
ecologie, mediu
Predat:
la master
Materie:
Ecologie
Sus!