Fabrica de vinuri Mileștii Mici

Previzualizare disertație:

Extras din disertație:

Moldova- tara cu istorie si traditii bogate.Poietul a numit acest tinut imbelsugat portile raiului.

Amplasarea favorabila si clima minunata din timpuri stravechi, atrageauoamenii,care-si construiau casele, cresteau copiii si desigur cultivau pamintul.Despre bogatia acestui meleag exista un proverb; Pune o nuia si primavara ea va inflori.Poporul moladv isi iubeste pamintul, el dreptcunostinta daruieste oamenilor tot cei mai bun si un dor special al naturii sunt strugurii.

Producerea vinurilor in Moldova care din cele mai vechi timpuri a fost una din cele mai traditionale indeletniciri ale moldovenilor,actualmente este una din cele mai importante ramuri ale economiei nationale.Vinificatia Moldovei a cunoscut in perioada sa de dezvoltare etapa de inflorire maxima anul 1900,cit si dezastre mari provocate de politica regimului fascist.

Astazi vinificatia estecel mai important izvor de fonduri bugetare.

Pe parcursul ultimilor ani in viata industriei vinicole a Moldovei la OIVV in anul 1992 colaborarea si adoptarea pentru prima data in istoria viniculturii si vinificatiei a Legii viei si vinului infiintat prin hotarirea Guvernului.

Este elaborata si aprobata tehnologia si actele normative pentru producerea a 16 marci de vinuri cu demumirea de origine.

Industria vinului in Moldova a inregistrat succese cu adevarat remarcabile si in prezent vinurile noastre fine concureaza cu cele mai fine bauturi di lume

Una din sarcinile viniculturii si vinificatiei Moldovei este de-a iesi pe arena mondiala prin introducerea denumirii de vin calitativ a unui raion anumit.

Principalele directii in cercetarile stiintifice privind producerea tehnologica,ce se refera la crearea tehnologiilor proceselorcu membrana a celor pe baza folosirii procedeelor fizie, a preparatelor enzimatice microorganismelor si tehnologiilor in ansamblu.

Industria fermentarii se efectuiaza certatarii in domeniul selectarii microorganismelor cu produsul principal utilizarea levurilor imobilizatesi uscate.

Descarcă disertație

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Fabrica de vinuri Milestii Mici.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
122 pagini
Imagini extrase:
122 imagini
Nr cuvinte:
36 063 cuvinte
Nr caractere:
200 491 caractere
Marime:
182.87KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Disertație
Domeniu:
Agronomie
Tag-uri:
Fabrica de vinuri Milestii Mici, agronomie
Predat:
la master
Materie:
Agronomie
Profesorului:
Cubanean Serafim
Sus!