Dezvoltarea Durabilă a Turismului

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Auxiliarul curricular ajuta cadrele didactice sa implementeze curriculumul, avand in vedere ca scopul activitatii de predare-invatare este acela de formare a competentelor .

Acest deziderat se poate realiza numai printr-o proiectare riguroasa a activitatii didactice, deci prin folosirea celor mai adecvate metode, mijloace de invatamant, in care activitatea didactica este centrata pe elev. Exista numeroase metode si procedee didactice, dar trebuie alese pentru fiecare unitate de continut acelea care conduc la formarea competentei specifice a continutului.

Auxiliarul curricular este un material care cuprinde informatii ce vin in sprijinul profesorului si al elevului. El ofera sugestii metodologice pentru activitatile propuse elevilor, cuprinzand si exemple rezolvate de exercitii si aplicatii.

Fisele de documentare incluse pot fi utilizate de catre profesor ca folii de prezentare pentru retroproiector sau ca fise conspect ce pot fi folosite atunci cand activitatea elevilor se organizeaza pe grupe. Aceste fise reprezinta un alt mod de organizare si structurare a continuturilor stiintifice, mult mai atractiv pentru elevi si mai usor de utilizat in activitatea de predare - invatare.

Toate activitatile si exercitiile propuse elevilor spre rezolvare urmaresc atingerea criteriilor de performanta in conditiile de aplicabilitate stabilite in Standardele de pregatire profesionala. Activitatile prezentate in acest ghid pregatesc elevii in vederea evaluarii competentelor din unitatile de competenta prin probe de evaluare prezentate in standarde.

Acest material a fost elaborat pe baza Standardelor de pregatire profesionala pentru nivelul 3, calificarea "tehnician in turism " si respectand curriculum-ul pentru clasa a XII-a liceu tehnologic, pentru pregatirea de baza in domeniul Turism si alimentatie.

Programa pentru CURRICULUM IN DEZVOLTARE LOCALA se bazeaza pe unitatile de competenta: U23 - Norme de dezvoltare durabila si are alocat un numar de 124 ore/an, ore a caror repartizare se face de catre unitatea scolara.

Materialul este un indrumar pentru activitatea de instruire si evaluare a elevilor, fiind posibila adaptarea permanenta a continuturilor.

Glosar

ANIMATIE Activitati care amuza, incluzand frecventarea cluburilor de noapte, expozitii de arta etc.

ANIMATOR Persoana care este responsabila cu organizarea de competitii sportive, spectacole, seri dansante, reuniuni, aniversari etc. pentru pasageri.

APARTAMENT / SUITE Spatiu de cazare, reprezentand suprafata compusa din: unul sau mai multe dormitoare (maximum 5), sufragerie,vestiar,echipament sanitar propriu.

ARANJAMENT "Fly And Drive"Aranjament turistic in turismul semiorganizat, care include un zbor regulat sau charter si deplasarea,in continuare, in tara de destinatie,cu un autoturism inchiriat,cu sau fara sofer; se comercializeaza ca un pachet de servicii,la un pret forfetar.

ARIE CU ACCES INTERZIS - NO-GO AREA a) Suprafata din cadrul unei rezervatii naturale,in care este interzis accesul persoanelor sau este permisa intrarea doar cu aviz special si numai cu scop stiintific;b)Teren proprietate privata in care se interzice accesul persoanelor straine.

BUNGALOU Unitate de cazare turistica de capacitate redusa, intre casuta si vila,realizata din lemn sau din alte materiale: piatra, ceramica etc.;dispune de grup sanitar propriu. Este amplasata in perimetrul unui camping,unui sat de vacanta,ca unitate independenta in cadrul unei statiuni sau zone turistice sau ca spatiu complementar pe langa o unitate hoteliera. De regula, functioneaza cu activitate sezoniera.

BUVETA a)Locul unde se beau ape minerale intr-o statiune balneara; b)mic chiosc de bauturi racoritoare si de alimente usoare in incinta unui teatru, a unei gari.

CAZARE CU MIC DEJUN / Bed Breakfast [ BB] Cazare si mic dejun.

CABANA TURISTICA Unitate cu activitate hoteliera de capacitate relativ redusa, functionand intr-o cladire independenta, in general de lemn si cu temelie de piatra,cu arhitectura specifica, asigurand cazarea si serviciile necesare turistilor aflati in drumetie sau la odihna intr-o zona montana, rezervatie naturala, in apropierea unei statiuni balneare sau a unui alt obiectiv de interes turistic.

CAMERA DUBLA / DBL Camera cu doua locuri, pentru doua persoane; are fie doua paturi individuale, fie un pat matrimonial, fie un pat dublu ("king").

CAMERA FAMILIALA - FAMILY ROOM Camera destinata cazarii familiilor cu copii.

CAMPING Unitate destinata sa asigure, in special, teren pentru camparea in aer liber, in mijlocul naturii, intr-un adapost transportabil, personal (cort sau rulota), a turistilor veniti cu mijloace de transport proprii, precum si cazarea in casute sau bungalouri. Terenul este amenajat si dotat, permitand turistilor sa-si pregateasca masa si sa beneficieze de celelalte servicii specifice. Este unitate cu caracter sezonier.

CHARTER Avion inchiriat de o persoana, un grup de persoane sau o agentie pentru efectuarea unei calatorii in afara curselor aeriene regulate. Document care atesta ca s-au platit bani pentru cumpararea unui bun sau pentru prestarea unui serviciu, dar si in cazul cand s-a primit ceva.

CHECK - IN a)Producerea inregistrarii oaspetilor la sosirea in hoteluri sau alte structuri de cazare, in mod obisnuit prin semnarea in registru; b)procedeu care consta in completarea formalitatilor liniei aeriene de catre calatori inaintea zborului pe o linie aeriana. Uneori este aplicata si la alte mijloace de transport. Intocmirea formalitatilor la sosirea intr-o unitate cu activitate hoteliera sau inaintea unui zbor.

CHECK - OUT Intocmirea si achitarea notei de plata, precum si parasirea hotelului de catre client.

CIRCUIT Calatorie efectuata pe un itinerar cu intoarcere la locul de plecare. b)circuit turistic=itinerariul de vizitare a mai multor tari, zone, localitati si puncte turistice, al carui punct de plecare coincide cu cel de sosire.

CIRCUIT TURISTIC Itinerar de lungime si durata variabile, cu plecare si sosire in acelasi loc, urmarind vizitarea pe parcurs a unor orase, locuri, regiuni sau tari; produs turistic vandut la un pret forfetar, de catre o agentie de turism, fie turistilor individuali, fie grupurilor organizate.

COMPLEX TURISTIC Suprafata de teren ce insumeaza mai multe obiective si localitati turistice, avand o relativa omogenitate din punct de vedere al elementelor de atractie; de regula, include o localitate turistica (centru de distributie) care atrage fluxul de turisti

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dezvoltarea Durabila a Turismului.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
99 pagini
Imagini extrase:
99 imagini
Nr cuvinte:
27 202 cuvinte
Nr caractere:
154 749 caractere
Marime:
5.15MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
turism, dezvoltare, servicii, calitate
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Profesorului:
Ion Gheorghiu, Andrei Florin
Sus!