Compartimentarea și Dotarea Hotelurilor

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Partile comune ale cladirii, camere si celelalte compartimente functionale, cu instalatiile aferente, trebuie sa fie de cea mai buna calitate, raspunzand cerintelor tehnice ale hotelariei moderne. Peretii, plafoanele, pardoselile si ferestrele sa fie executate din materiale fonoizolante, conferind hotelului un aspect elegant si confortabil. Spatiile comune si camerele, vor fi dotate cu tablouri originale, precum si elemente decorative cu flori si plante originale, precum si elemente decorative cu flori si plante ornamentale, prezentate in diferite forme de ambient placut, instalatie de cascada cu apa sau fantana arteziana, luminata in diferite culori, amplasata in holul central, la pozitie centrala si vizibila, adduce in plus, o atmosfera de improspatare a aerului si o prezentare deosebita a hotelului, decoratiuni interioare care vor fi realizate de catre specialisti in design, pe aceste profile.

Inaltimea spatiilor de cazare va fi de minim 2,80 m, iar camerele nu pot avea ferestre orientate spre curtea interioara, terasa tehnica sau alte elemente constructive care obtureaza vederea sau creeaza o viziune inestetica. Constructiile vor fi astfel realizate incat sa se evite deranjarea turistilor de surse de zgomot produse de instalatiile tehnice ale hotelului sau alte surse de poluare. Ferestrele vor fi prevazute cu perdele, draperii obdurate, realizate din materiale de cea mai buna calitate.

Mobilierul, tapiteria, corpurile de iluminat, precum si aparatura electronica, instalatiile sanitare, lenjeria si toate celelalte dotari sa fie de cea mai buna calitate.

Ascensoarele, vor fi silentioase, si vor asigura o circulatie rapida si comoda.

La intrarea in hotel si in holurile de pe etaje, vor fi prezente aparate de curatat si lustruit pantofii, pardoselile de marmura acoperite partial cu mocheta sau covoare speciale, care atenueaza zgomotul, iar scarile se recomanda a fi acoperite pe mijloc cu machete speciale sau laifere, din panza de in speciala, fixate la fiecare treapta cu vergele din inox. Laifarul(un drum de panza de deasupra mochetei, cu rol in estetica si protectia mochetei), se poate schimba ori de cate ori se constata a fi neigienic(zilnic).

In cadrul unitatilor de cazare, in functie de profilul acestora, de capacitatea cazarii, de categoria clasificarii, poate avea urmatoarea structura a spatiilor de cazare:

- camera single, cu pat individual, obisnuit sau matrimonial;

- camera dubla, cu doua paturi individuale sau pat dublu;

- camera tripla, cu trei paturi sau mai multe individuale;

- garsoniera, compusa din dormitor pentru 2 persoane, salon, vestibul si grup sanitar propriu;

- apartamentul, compus din unul sau mai multe dormitoare, sufragerie, vestibul, grup sanitar propriu;

Activitatile desfasurate in cadrul unui complex de cazare, de alimentatie, turism, agrement, tratament balnear, comert, etc., constituie un tot unitar, fiind parti componente ale produsului turistic. In consecinta, este obligatorie asigurarea unor servicii de calitate superioara, la toate nivelurile, cu un personal bine pregatit profesional, pe toate functiile formatiei de lucru, corelate strict intre categoria complexului de cazare – alimentatie si celelalte servicii prestate. In acest sens, calitatea dotarilor, a echipamentelor si aspectul general de prezentare a a unitatii in intregul ei, vor fi deasemeni parametrii eficientei economice, impreuna cu calitatea serviciilor, reprezentand de fapt prestigiul unitatii, conducand la amplificarea numarului de turisti, interni si externi, cazati in unitate(complex).

Unitatile hoteliere(complexe) cu activitate comuna si de alimentatie(restaurante, baruri, clasice si cu specific), se vor clasifica dupa criterii specifice fiecarei unitati, asigurandu-se clasificarea de 1-5 stele.

Cu ocazia depunerii documentatiei pentru clasificarea unitatilor, comisiile de clasificare vor stabili lucrarile si dotarile ce urmeaza a fi realizate cu termene, astfel incat la datele fixate sa se asigure compartimentarile, dotarile si serviciile de calitate similare pentru toate activitatile din cadrul coplexului. Nerealizarea lucrarilor si dotarilor necesare pentru categoria solicitata, va conduce la neobtinerea categoriei propuse a unitatilor in cauza , pentru care se intocmeste documentatia si se emite certificatul de clasificare, conform criteriilor stabilite de comisie.

Observații:

este un suport de curs cu privire la compartimentele operationale din hotel si mai ales la dotarea lor cu mobilier si altele

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Compartimentarea si Dotarea Hotelurilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8.7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 350 cuvinte
Nr caractere:
14 880 caractere
Marime:
12.88KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Profesorului:
D Firoiu
Sus!