Microsoft Word

Previzualizare curs:

Extras din curs:

1. Noţiuni generale

Editorul de texte Microsoft Word face parte din pachetul Microsoft Office.

Lansarea în execuţie a utilitarului Microsoft Word este posibilă cu ajutorul executabilului winword.exe, care se găseşte la adresa:

C:Program FilesMicrosoft Office

În mod uzual, lansarea se face alegând succesiv Start, Programs, Microsoft Word. La lansarea în execuţie, se deschide un document nou cu titlul implicit Document 1, interfaţa grafică a utilitarului fiind prezentată în figura 1.1, care permite identificarea principalelor elemente ale ferestrei Word.

În partea superioară se găsesc linia de meniuri şi liniile de utilitare selectate de către utilizator (implicit linia standard şi linia de formatare). În partea inferioară a ecranului este afişată linia de stare, care conţine, în ordine, următoarele informaţii referitoare la documentul activ: numărul paginii curente, secţiunea curentă, raportul dintre numărul paginii curente şi numărul total de pagini al documentului, poziţia punctului de inserare (cursorului-text) şi indicatoarele modurilor de lucru. Zona utilă a documentului este încadrată de riglele şi de barele de defilare, orizontală şi verticală.

Instrucţiunile utilizatorului sunt transmise procesorului de texte prin intermediul unor comenzi. Acestea pot fi selectate prin folosirea mouse-ului sau prin intermediul unor combinaţii de taste. În continuare, nu se va insista asupra acestei ultime modalităţi, deoarece presupune memorarea combinaţiei respective.

Rigla verticală Linia de meniu Linii de utilitare Rigla orizontală Linia de stareBare de defilare

Figura 1.1 Interfaţa grafică Word

1

Combinaţia de taste poate fi însă citită în meniuri, alături de denumirea fiecărei comenzi. Cu ajutorul mouse-ului comenzile pot fi accesate prin utilizarea liniei de meniu, a pictogramelor situate pe liniile de utilitare sau a meniului contextual. În multe situaţii, apelarea unei comenzi printr-una din modalităţile prezentate determină apariţia unor ferestre de dialog, care permit selectarea diferitelor opţiuni prin intermediul unor casete de dialog. Validarea opţiunilor şi execuţia efectivă a comenzii se realizează prin alegerea butonului OK, iar anularea respectivei comenzi şi închiderea ferestrei de dialog se face prin alegerea butonului Cancel.

Pentru a exemplifica cele menţionate mai sus, ne propunem să modificăm unităţile de măsură implicite (inch) ale utilitarului în cm. Astfel, executând succesiv click cu mouse-ul pe meniul Tools, comanda Options, eticheta General, pe ecran va apare fereastra de dialog prezentată în figura 1.2. În caseta de dialog Measurement Units, din lista derulantă, se selectează opţiunea Centimeters şi se execută click pe butonul OK.

Observații:

Curs Statistica

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Microsoft Word.pdf
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pdf
Nota:
8.3/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Imagini extrase:
17 imagini
Nr cuvinte:
5 244 cuvinte
Nr caractere:
29 924 caractere
Marime:
854.34KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Statistică
Predat:
la facultate
Materie:
Statistică
Profesorului:
Anghelescu,Dumitrache
Sus!