Structura tipurilor de lecție

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Lectia este o forma de organizare si desfasurare a activitatii didactice, care se desfasoara in scoala, sub conducerea unui cadru didactic, intr-o perioada de timp precis determinata.

Evenimentele lectiei

A. Organizarea clasei pentru lectie. Orice lectie incepe cu aceasta activitate prin care profesorul asigura conditiile materiale si psihologice necesare (ordinea in clasa, existenta mijloacelor materiale, starea de atentie, de comunicare efectiva cu elevii etc.).

B. Verificarea si aprecierea cunostintelor si a capacitatilor elevilor. Controlul frontal sau prin sondaj al indeplinirii sarcinilor de studiu individual, al temelor de acasa. Verificarea si aprecierea cunostintelor se face prin diferite metode de evaluare. In aceasta etapa, concomitent cu verificarea, se poate realiza, si reactualizarea cunostintelor. Adica, profesorul verifica insistand asupra acelor cunostinte si capacitati de care depinde intelegerea noilor cunostinte.

C. Transmiterea noilor cunostinte. Este etapa cu o pondere mai mare in economia de timp a lectiei. In aceasta etapa profesorul intreprinde

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Structura Tipurilor de Lectie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 132 cuvinte
Nr caractere:
7 264 caractere
Marime:
10.64KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Pedagogie
Tag-uri:
lectii, educatie, Pedagogie, elevi
Predat:
la facultate
Materie:
Pedagogie
Sus!