Funcțiile educației

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Ca actiune sociala specifica, educatia este indispensabila pentru existenta si progresul societatii. Ea are menirea sa-i transforme pe cei asupra carora educatia isi exercita influenta sa in personalitati creatoare, integrate activ intr-un sistem social dat, contribuind la progresul acestuia.

Functia principala a educatiei este de a pregati omul pentru integrarea lui sociala si profesionala. De aceea, educatia are in vedere formarea unor personalitati ,,comandate", solicitate de societate, de nevoile acesteia, capabile sa se integreze cu rol activ si sa contribuie la sporirea experientei sociale mostenita de la inaintasi.

Aceasta functie complexa si cuprinzatoare a educatiei are in vedere personalitatea umana pe cateva planuri, care vor fi prezentate si analizate in cele ce urmeaza.

a. Functia economica. Ca domeniu al practicii sociale, educatia are menirea de a forma omul, factorul creator al istoriei, elementul hotarator al activitatii productive. Alaturi de ceilalti factori sociali, chiar mai mult decat acestia, educatia produce pe producatorii bunurilor materiale si spirituale, contribuie la

pregatirea fortei de munca pentru toate sectoarele vietii si activitatii economico-sociale.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Functiile educatiei.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 212 cuvinte
Nr caractere:
6 353 caractere
Marime:
12.62KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Pedagogie
Tag-uri:
Functiile educatiei, Pedagogie
Predat:
la facultate
Materie:
Pedagogie
Sus!