88 de cursuri din Merceologie

Forma de invatamant

Cursuri / Merceologie

  • Imagine document Substantele antinutritive

    Substantele antinutritive

    Curs / Merceologie / Facultate

    In produsele alimentare, pe linga substantele nutritive necesare desfasurarii proceselor vitale, au fost gasite si o serie de substante, care prin diferite mecanisme, reduc actiunea substantelor nutritive. Mecanismele prin care substantele antinutritive afecteaza nutritia sunt variate:... citeste tot cursul

    3 pagini doc
  • Imagine document Marfuri

    Marfuri

    Curs / Merceologie / Facultate

    - ECONOMIC: PRODUS CU CHELTUIELI: - MATERIALE - PRODUCTIE DESTINAT PROMOVARII DESFACERILOR FUNCTIILE AMBALAJULUI CONSERVAREA SI PASTRAREA CALITATII LA ACTIUNEA FACTORILOR INTERNI SI EXTERNI FACILITAREA TRANSPORTULUI, MANIPULARII, STOCARII PROMOVAREA VANZARILOR (ROLUL DE... citeste tot cursul

    99 pagini ppt
  • Imagine document Bazele merceologiei

    Bazele merceologiei

    Curs / Merceologie / Facultate

    Tema 1: Obiectul, domeniu de studiu al merceologiei. Functiile si sarcinile merceologiei. 1.Merceologia. Difinitia si evolutia. 2.Obiectul, domeniul de studiu al merceologiei. 3.Functiile si sarcinile merceologiei. -1- Notiunea de merceologie provine de la cuvintul latinesc merces... citeste tot cursul

    97 pagini doc
  • Imagine document Confectiile textile

    Confectiile textile

    Curs / Merceologie / Facultate

    Introducere: Actualizarea temei si structura temei Capitolul I: Notiuni generale despre ramura 1.1 Date statistice despre dezvoltarea ramurii 1.2 Caracteristica materiei prime utilizate la fabricarea confectiilor textile 1.3 Procesele tehnologice de fabricare Proiectarea... citeste tot cursul

    22 pagini doc Cuprins
  • Imagine document Merceologie Alimentara

    Merceologie Alimentara

    Curs / Merceologie / Facultate

    In conditiile cresterii raspunderii organelor de stat fata de sanatatea cetatenilor, cat si a maririi pregatirii practice a studentilor se pune tot mai acut problema cunoasterii si respectarii de catre acestia a normelor de protectia muncii, tehnica securitatii si de prevenire si... citeste tot cursul

    277 pagini doc Bibliografie
  • Imagine document Fundamentele Stiintei Marfurilor

    Fundamentele Stiintei Marfurilor

    Curs / Merceologie / Facultate

    1. DEFINITIILE SI PROPRIETATILE DISCIPLINEI MERCEOLOGIA este o stiinta cu caracter tehnico economic, care se ocupa de studierea proprietatilor marfurilor in stransa legatura cu calitatea acestora. MERCEOLOGIA este stiinta cercetarii tehnico-economica a marfurilor d.p.d.v. al... citeste tot cursul

    22 pagini doc
  • Imagine document Ambalarea Marfurilor

    Ambalarea Marfurilor

    Curs / Merceologie / Facultate

    Ambalarea marfurilor 8.1Definirea ambalajului si a operatiei de ambalare a marfurilor Dezvoltarea si diversificarea productiei si a consumului de bunuri, inovarea formelor eficiente de comert au determinat evolutii spectaculoase in domeniul ambalajelor. Ambalajul insoteste produsul... citeste tot cursul

    13 pagini doc
  • Imagine document Grasimi

    Grasimi

    Curs / Merceologie / Facultate

    Grasimile alimentare sunt produse cu preponderenta lipidica ce se obtin prin extractie si rafinare, din partile grase, recoltate de la mai multe specii de animale (porcine, bovine, ovine, pesti) sau de la diverse plante (soia, floarea soarelui, arahide, rapita, masline, palmier... citeste tot cursul

    6 pagini pdf
  • Imagine document Sistematica Marfurilor si Directii de Extindere a Ofertei de Marfuri

    Sistematica Marfurilor si Directii de Extindere a Ofertei de Marfuri

    Curs / Merceologie / Facultate

    Lumea marfurilor se afla in permanenta transformare, iar abordarea practica a acestui proces a determinat intensificarea preocuparilor pentru elaborarea unor sisteme de clasificare. Elemente ale sistematizarii produselor pot fi identificate deja in perioada economiilor naturale.... citeste tot cursul

    10 pagini doc
  • Imagine document Metode si Tehnici de Conservare

    Metode si Tehnici de Conservare

    Curs / Merceologie / Facultate

    Metodele de conservare mai importante, cu aplicatii in industria alimentara sunt: utilizarea temperaturilor scazute (refrigerarea, congelarea), utilizarea temperaturilor ridicate (pasteurizarea,sterilizarea), uscarea, deshidratarea partiala, utilizarea sarii si a zaharurilor, murarea,... citeste tot cursul

    4 pagini doc
Sus!