Curs / Merceologie / Facultate
In produsele alimentare, pe linga substantele nutritive necesare desfasurarii proceselor vitale, au fost gasite si o serie de substante, care prin diferite mecanisme, reduc actiunea substantelor nutritive. Mecanismele prin care substantele antinutritive afecteaza nutritia sunt variate:... citeste tot cursul
Curs / Merceologie / Facultate
- ECONOMIC: PRODUS CU CHELTUIELI: - MATERIALE - PRODUCTIE DESTINAT PROMOVARII DESFACERILOR FUNCTIILE AMBALAJULUI CONSERVAREA SI PASTRAREA CALITATII LA ACTIUNEA FACTORILOR INTERNI SI EXTERNI FACILITAREA TRANSPORTULUI, MANIPULARII, STOCARII PROMOVAREA VANZARILOR (ROLUL DE... citeste tot cursul
Curs / Merceologie / Facultate
Tema 1: Obiectul, domeniu de studiu al merceologiei. Functiile si sarcinile merceologiei. 1.Merceologia. Difinitia si evolutia. 2.Obiectul, domeniul de studiu al merceologiei. 3.Functiile si sarcinile merceologiei. -1- Notiunea de merceologie provine de la cuvintul latinesc merces... citeste tot cursul
Curs / Merceologie / Facultate
Introducere: Actualizarea temei si structura temei Capitolul I: Notiuni generale despre ramura 1.1 Date statistice despre dezvoltarea ramurii 1.2 Caracteristica materiei prime utilizate la fabricarea confectiilor textile 1.3 Procesele tehnologice de fabricare Proiectarea... citeste tot cursul
Curs / Merceologie / Facultate
In conditiile cresterii raspunderii organelor de stat fata de sanatatea cetatenilor, cat si a maririi pregatirii practice a studentilor se pune tot mai acut problema cunoasterii si respectarii de catre acestia a normelor de protectia muncii, tehnica securitatii si de prevenire si... citeste tot cursul
Curs / Merceologie / Facultate
1. DEFINITIILE SI PROPRIETATILE DISCIPLINEI MERCEOLOGIA este o stiinta cu caracter tehnico economic, care se ocupa de studierea proprietatilor marfurilor in stransa legatura cu calitatea acestora. MERCEOLOGIA este stiinta cercetarii tehnico-economica a marfurilor d.p.d.v. al... citeste tot cursul
Curs / Merceologie / Facultate
Ambalarea marfurilor 8.1Definirea ambalajului si a operatiei de ambalare a marfurilor Dezvoltarea si diversificarea productiei si a consumului de bunuri, inovarea formelor eficiente de comert au determinat evolutii spectaculoase in domeniul ambalajelor. Ambalajul insoteste produsul... citeste tot cursul
Curs / Merceologie / Facultate
Grasimile alimentare sunt produse cu preponderenta lipidica ce se obtin prin extractie si rafinare, din partile grase, recoltate de la mai multe specii de animale (porcine, bovine, ovine, pesti) sau de la diverse plante (soia, floarea soarelui, arahide, rapita, masline, palmier... citeste tot cursul
Curs / Merceologie / Facultate
Lumea marfurilor se afla in permanenta transformare, iar abordarea practica a acestui proces a determinat intensificarea preocuparilor pentru elaborarea unor sisteme de clasificare. Elemente ale sistematizarii produselor pot fi identificate deja in perioada economiilor naturale.... citeste tot cursul
Curs / Merceologie / Facultate
Metodele de conservare mai importante, cu aplicatii in industria alimentara sunt: utilizarea temperaturilor scazute (refrigerarea, congelarea), utilizarea temperaturilor ridicate (pasteurizarea,sterilizarea), uscarea, deshidratarea partiala, utilizarea sarii si a zaharurilor, murarea,... citeste tot cursul