Programul național de control al tuberculozei în România

Extras din curs:

Indicatorii epidemiometrici ai tuberculozei in Romania inregistreaza cele mai ridicate valori din Europa. Tuberculoza are implicatii sociale si economice deosebite intrucat afecteaza in special populatia la varsta maximei activitati profesionale.

in aceste conditii se impune a se acorda o atentie prioritara acestei probleme de sanatate deosebit de grave. Tinand seama de conditionarea plurifactoriala a raspandirii tuberculozei, de nivelul actual al resurselor umane si materiale disponibile pentru controlul acestei afectiuni, este necesara identificarea si mobilizarea tuturor resurselor necesare asigurarii unui randament optim al acelor masuri de control al tuberculozei pentru care s-a demonstrat un raport cost-beneficiu favorabil.

Obiectivul principal al Programului:

limitarea cat mai rapida a raspandirii infectiei si bolii in populatie

se bazeaza in primul rand pe tratamentul regulat, sub directa observatie, pe toata durata necesara, pana la vindecare, a tuturor cazurilor de tuberculoza pulmonara inalt contagioase (confirmate bacteriologic prin microscopie).

vindecarile trebuie sa ajunga la 85% din cazurile noi cu tuberculoza pulmonara confirmate bacteriologic in momentul diagnosticului.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Programul national de control al tuberculozei in Romania.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
29 pagini
Marime:
77.54KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Medicină
Tag-uri:
tuberculoza, afectiuni
Predat:
la facultate
Materie:
Medicină
Sus!