Management de la teorie la practică

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Introducere

Lucrarea noastra îsi propune sa prezinte concepte, teorii si modele manageriale într-o viziune prin care, cititorul sa poata descoperi utilitatea acestora în activitatea practica.

Am ales o forma atractiva pentru structurarea lucrarii astfel încât accesul la informatie sa se faca rapid.

Un capitol important este dedicat managementului modern. Sunt prezentate aici scolile de gândire manageriala cu punerea în valoare a functiilor managementului si a rolurilor manageriale.

Am considerat ca este util sa fie prezentate pe larg:

- Functia de planificare

- Managementul prin obiective.

Un capitol distinct este dedicat procesului de planificare strategica evidentiindu-se etapele acestuia si instrumentele strategice.

Având în vedere ca resursele umane sunt catalizatorul reactiei economice la nivel de firma am inclus în cadrul lucrarii câteva teme de interes:

- Leadershipul

- Motivarea

- Comunicarea

- Managementul resurselor umane

prin care se definesc si relatiile dintre procesul de conducere si procesele de:

- Recrutare si selectie

- Motivarea si definirea posturilor

- Dezvoltarea si evaluarea personalului

- Evolutia în cariera.

Ricul este o realitate pe care firmele trebuie sa o gestioneze permanent. De aceea, un capitol este dedicat managementului riscului cu etapele sale:

- Identificarea riscului

- Analiza riscului

- Reactia la risc.

Schimbarea organizationala surprinde resorturile interne si externe care impun modificarea unor parametrii organizationali (cultura, structura, sarcinile, oamenii, viziunea colectiva etc.).

Mediul de afaceri actual impune conducerii oricarei firme competitive desfasurarea unor activitati performante de marketing. De aceea în obtinerea avantajului concurential managementul unei organizatii trebuie sa anticipeze, sa identifice si sa satisfaca nevoile unor consumatori din ce în ce mai exigenti. În acest sens am inclus în lucrarea noastra un capitol despre management si marketing.

În etapa actuala a mondializarii, globalizarea constituie fara îndoiala marea sfidare a zilelor noastre. Economia mondiala a devenit un sistem de piete interdependente ceea ce impune noi prioritati managementului întreprinderilor de succes.

Lucrarea se adreseaza tuturor celor care sunt interesati de dinamica organizatiilor, de complexitatea conducerii factorului uman si de asigurarea dezvoltarii durabile a afacerilor în care sunt sau vor fi implicati: studenti, profesori, specialisti, oameni de afaceri.

Speram ca viitoarele evolutii ale realitatii sa demonstreze utilitatea demersului nostru pentru informarea si pregatirea celor care evolueaza în diverse contexte organizationale.

Propunerile de îmbunatatire a lucrarii sunt bine venite pentru ca ele ne vor da posibilitatea de a va oferi o editie viitoare îmbunatatita.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Management de la Teorie la Practica.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7.3/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
260 pagini
Imagini extrase:
260 imagini
Nr cuvinte:
93 110 cuvinte
Nr caractere:
505 458 caractere
Marime:
588.81KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Management
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!