Suporturi Tehnice de Date

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Pentru prelucrarea datelor cu ajutorul calculatorului este necesara transpunerea lor pe purtator care sa poata fi cititi in mod automat si pe care datele sa poate fi stocate in vederea utilizarii lor viitoare.

Operatia de transpunere a datelor pe acesti purtatori se numeste INREGISTRARE, iar purtatorul poarta denumirea de SUPORT TEHNIC.

Un suport tehnic de inregistrare a datelor in vederea prelucrarii automate este un mediu material capabil sa inregistreze, sa pastreze si sa restituie la cerere datele respective.

Din ac. pcv ele pot fi considerate componente ale memoriei externe.

Multimea acestor suporturi dpv al utilizarii se impart in doua mari categorii:

-suporturi nereutilizabile

-suporturi reutilizabile

Suporturile nereutilizabile se caracterizeaza prin faptul ca dateless inregistrate pe acestea nu mai pot fi sterse si deci suportul nu mai poate fi folosit pt. o noua inregistrare.(cd-r, hartia de imprimanta)

CD-RECORDABLE (DISCUL INSCRIPTIBIL)

Ac. este un support adresabil care odata inregistrat nu mai poate fi actualizat, fiind format din trei straturi din care numai stratul median este purtator de date, celelatle fiind straturi de protectie. Informatia se present sub forma nor adancituri say ridicaturi miniscule incrustate pe suport(inregistrarea sau arderea cd-ului.)

Capacitatea cd-ului depinde nemijlocit de latimea pistei de date

Fiecare disc are un table de alocare al informatiei care ne indica tipul si locul inregistrarilor. Fiecare cd-r are o structura asemanatoare cu un disc magnetic, prima pista este folosita pt. identificarea sa si pt. sincronizarea cu unitatea periferica( cd-rom), urmeaza apoi o zona de system care precizeaza structura intregului disc, fiind identificate adresele absolute care contin dare( de aici provine adresabilitatea lui)

Viteza cd-r este data de rata de transfer a datelor masurata in multipli ai vitezei de baza(150 kb/sec.). Primul cd-r opera la o viteaza de 1-x. Cd-r are 2 viteze, una de scriere , una de citire, cea de scriere fiind invariabil mai mica decat cea de citire.

Factorii care determina rata de transfer a datelor sunt viteza sursei de date(hard-disk), fragmentarea datelor si interfata dintre fata si cd.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Suporturi Tehnice de Date.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
10/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
969 cuvinte
Nr caractere:
5 695 caractere
Marime:
6.54KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Limbaje de Programare
Tag-uri:
viteza de transfer, informatii
Predat:
la facultate
Materie:
Limbaje de Programare
Profesorului:
Ciora Liviu
Sus!