Previzualizare curs:

Extras din curs:

HTML (HyperText Markup Language) a fost dezvoltat initial de Tim Berners-Lee in anul 1989, ca urmare a necesitatii de publicare a informatiilor la nivel global. Pe parcursul anilor, limbajul a evoluat (HTML 3.0, HTML 3.2, HTML 4 si cel mai recent HTML 4.01), fiecare versiune oferind noi facilitati.

Se remarca cateva trasaturi cum ar fi:

- independenta de platforma (modul de afisare al unui document este acelasi, indiferent de computerul pe care se realizeaza afisarea);

- structurarea formatarii;

- posibilitatile hypertext (orice cuvant, imagine sau alt element al documentului vizualizat de utilizator poate face referinta la un alt document, ceea ce usureaza navigarea in cadrul aceluiasi document sau intre documente diferite).

HTML este un limbaj simplu, compus din coduri speciale (marcaje) care se insereaza intr-un text pentru a adauga informatii despre formatare. Este derivat din SGML (Standard Generalized Markup Language), un sistem pentru definirea tipurilor de documente structurate, destinat sa reprezinte instante ale acestor tipuri de documente. La baza SGML si a HTML se afla acelasi principiu: descrierea continutului unui document se face intr-un fisier text obisnuit (ASCII). S-a urmarit ca aceste fisiere sa fie editabile cu aplicatii software nepretentioase (ex. NotePad, WordPad).

In cadrul unui document HTML, un marcaj (tag, in limba engleza) va avea forma <nume_marcaj> Parantezele unghiulare sunt elementele care indica prezenta unui marcaj; numele marcajelor poate fi scris oricum, limbajul nefiind senzitiv la literele mari/mici (case sensitive). Unele marcaje permit utilizarea unor atribute care se vor scrie in marcajul de inceput:

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • HTML
    • Lesson 1.doc
    • Lesson 2.doc
    • Lesson 3.doc
    • Lesson 4.doc
    • Lesson 5.doc
    • Lesson 6.doc
    • Lesson 7.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
7 fisiere
Pagini (total):
35 pagini
Imagini extrase:
35 imagini
Nr cuvinte:
7 612 cuvinte
Nr caractere:
47 351 caractere
Marime:
142.28KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Limbaje de Programare
Tag-uri:
fisiere, elemente, html
Predat:
la facultate
Materie:
Limbaje de Programare
Sus!