Amestecarea Curs 1

Previzualizare curs:

Extras din curs:

AMESTECAREA

o Amestecarea = una dintre cele mai des

întâlnite operaţii în majoritatea industriilor

de proces.

o Termenul de “amestecare” este aplicat

acelor procese care conduc la:

– reducerea gradului de neuniformitate

– reducerea gradientului de proprietate

(concentraţie, temperatură, viscozitate,

densitate etc.)

o Amestecarea se realizează prin deplasarea

materialelor dintr-o zonă în alta.

3/10/2003

Lucian Gavrila – OPERATII UNITARE I 3

AMESTECAREA

o Procesul este utilizat:

o ca proces independent în vederea obţinerii unui

produs finit cât mai omogen (produse cosmetice,

sosuri, îngheţate etc.),

o ca proces auxiliar pentru intensificarea altor

procese fizice, fizico-chimice, chimice sau

biochimice.

o Amestecarea serveşte la:

– intensificarea transferului de căldură şi/sau de masă în

diverse procese (încălzire, răcire, dizolvare,

cristalizare, extracţie, absorbţie, uscare etc.)

– accelerarea reacţiilor chimice şi biochimice.

3/10/2003

Lucian Gavrila – OPERATII UNITARE I 4

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Amestecarea Curs 1.pdf
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pdf
Nota:
9.2/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
100 pagini
Imagini extrase:
100 imagini
Nr cuvinte:
7 342 cuvinte
Nr caractere:
52 748 caractere
Marime:
951.20KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Industria Alimentară
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Sus!