Curs / Industria Alimentara / Facultate
Drojdiile reprezinta un grup taxonomic complex si heterogen de microorganime monocelulare de tip eucariot care se inmultesc prin inmugurire (mitoza), ca forma generala de reproducere si in mod particular, prin ascospori formati pe cale asexuata si sexuat (in urma proceselor de conjugare... citeste tot cursul
Curs / Industria Alimentara / Facultate
Pasteurizarea si sterilizarea sunt operatii prin care se urmareste marirea duratei de mentinere a calitatilor, respectiv de conservabilitate a produselor alimentare prin distrugerea microflorei care actioneaza pentru modificarea unor caracteristici ale produselor. Prin pasteurizare se... citeste tot cursul
Curs / Industria Alimentara / Facultate
Productia de lapte depinde de un complex de factori si conditii privind atat animalul (rasa, dezvoltarea corporala, tipul de constitutie si de metabolism, capacitatea functionala a organelor si aparatelor interne, dezvoltarea si structura glandei mamare etc), cat si a conditiilor de... citeste tot cursul
Curs / Industria Alimentara / Facultate
Painea este un pridus alimentarobtinut prin coacerea unui aluat afanat preparat in principal de faina, apa, drojdie si sare. Valoare nutritiva a painei este influintatade materiile prime si auxiliare folosite si de tehnologia aplicata. Proteinele in timpul fermentarii aluatului sunt... citeste tot cursul
Curs / Industria Alimentara / Facultate
Produsele alimentare contin, in mod constant si in numar destul de mare, diferite microorganisme. Studiul microbiotei alimentelor a condus la stabilirea in diferite tari a unor norme microbiologice privind incarcarea cu microorganisme a alimentelor, formarea microbiotei in conditiile... citeste tot cursul
Curs / Industria Alimentara / Facultate
Berea este o bautura aparte, chiar speciala. O tablita sumeriana de acum 6000 de ani aducea omenirii secretul fabricarii acestei bauturi. Pe vremea aceea insa, sumerienii nu aveau acces la aceasta licoare aurie. Era o bautura divina si, ca atare, ea era destinata doar zeitei... citeste tot cursul
Curs / Industria Alimentara / Facultate
In prezent, in lume exista o gama larga de ambalaje "inteligente"avand la baza tehnologii de ambalare activa iar perspectivele de dezvoltare a acestora sunt deosebit de accentuate. In timp ce ambalajele conventionale actioneaza ca o bariera simpla care protejeaza... citeste tot cursul
Curs / Industria Alimentara / Facultate
Principiul de baza al ambalarii in atmosfera modificata consta in modificarea continutului atmosferei naturale folosind in acest scop N2, CO2, O2 si alte gaze. Ambalarea in atmosfera modificata (MAP) reprezinta o metoda moderna de ambalare a produselor alimentare prin care se... citeste tot cursul
Curs / Industria Alimentara / Facultate
1. Introducere Integrarea actuatoarelor constituie o alta forma de integrare hardware (componente) in sistemele mecatronice. Modul de definire a actuatorului, ca si componenta indispensabila sistemului mecatronic, este extrem de larg cu unele aspecte comune. O reprezentare... citeste tot cursul
Curs / Industria Alimentara / Facultate
De origine vegetala: a. Pe baza hidratilor de carbon: 4 - cereale; - faina; - produse de panificatie; - paste fainoase; - zahar. b. Pe baza fermentarii hidratilor de carbon: - vin; - cidru; - alcool; - alcooli industriali; - bere. c. Legume si fructe: - fructe ; - sucuri... citeste tot cursul