Materiale feromagnetice și ciclul Histerezis

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Campul electric

Este unul din cele 2 aspecte ale cp electromagnetic Este o forma particulara a materiei care se manifesta prin faptul ca exercita forte asupra corpurilor incarcate cu sarcina electrica.

Orice corp electrizat produce in jurul sau un cp electric Marimea de stare care caracterizeaza cp electric e intensitatea cp electric E.

Daca intr-un punct din spatiu in care exista camp electric este plasat un punct punctiform incarcat cu o sarcina electrica +q ,asupra acestuia se exercita o forta de natura electrica data de expresia : F=qE

Intensitatea cp electric intr-un punct dat e o marime vectoriala care are aceeasi orientare (directei si sens) ca si forta care se exercita in acelasi punct asupra unui corp punctiform incarcat cu o sarcina electrica pozitiva.

Fiecarui punct al spatiului in care se manifesta n cp electric i se poate asocial un vector al intensitatii cp electric.

Se introduce notiunea de linie de camp a intensitatii cp electric in care vectorul intensitatii cp este tg in fiecare punct.

Prin camp electric se intelege atat spatiul in care se manifesta actiunea electrica cat si vectorul al carui modul reprezinta intensitatea campului.

Cp electric din jurul conductoarelor are un caracter special pt care a primit denumirea de camp electrostatic.In regim electrostatic in int conductoarelor de speta 1 (conductoare metalice) nu exista cp electric ,prin urmare nici o linie de camp nu va trece printr-un astfel de corp bun conductor de electricitate.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Materiale feromagnetice si ciclul Histerezis
    • curs 2 electrotehnica.doc
    • curs 3.doc
    • curs 4 electritehnica.doc
    • curs 5 electrotehnica.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
4 fisiere
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
2 630 cuvinte
Nr caractere:
14 797 caractere
Marime:
37.58KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Electrotehnică
Tag-uri:
sarcina electrica, materie
Predat:
la facultate
Materie:
Electrotehnică
Sus!