Sistem de operare

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Sistem de operare-produs de tip software care este parte componenta a unui sistem, echipament sau aparat computerizat, si care se ocupa de gestionarea si coordonarea activitatilor acestuia. Software cel mai important din memoria calculatorului,deoarece controleaza calculatorul.(windows, linux, bsd, unix, BeOS, DOS )

Software-un sistem de programe pentru calculatoare incluzand procedurile lor de aplicare, sistem furnizat o data cu calculatorul respectiv sau creat ulterior de catre utilizator sau si cumparat din comert de-a gata.

Reteaua de calculatoare (engleza: computer network) leaga intre ele o multime mai mica sau mai mare de calculatoare, astfel incat un calculator poate accesa datele, programele si facilitatile unui alt calculator din aceeasi retea. De obicei este nevoie desigur si de masuri de restrictie/siguranta a accesului.

Metodele de conectare sunt in continua dezvoltare si deja foarte diverse, incepand cu tot felul de cabluri metalice si de fibra optica, chiar submarine, si terminand cu legaturi prin unde radio cum ar fi WLAN, Wi-Fi, WiMAX sau Bluetooth, prin raze infrarosii ca de ex. IrDA sau prin intermediul satelitilor.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sistem de operare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
2 425 cuvinte
Nr caractere:
13 058 caractere
Marime:
30.62KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
sistem de operare, windows
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!