Importanța internetului în afaceri

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Fara indoiala ca internetul este cea mai mare inventie facuta pana acum. Si mediul de afaceri s-a schimbat radical, odata cu dezvoltarea internetului. Practic acum si cele mai mici firme au o pagina web in care prezinta cel putin datele de contact ale firmei si domeniul de activitate. Afacerile se dezvolta si cei care iau in calcul si o prezenta online pot spera sa gaseasca noi si noi clienti si/sau parteneri de afaceri.

Motive pentru o prezenta pe internet:

1. Pentru a stabili o prezenta.

Peste 1 miliard de oameni din toata lumea au acces la World Wide Web (WWW). Indiferent de obiectul dvs. de activitate, nu puteti ignora 1 miliard de oameni. Pentru a face parte din aceasta comunitate si pentru a arata ca sunteti interesat sa-i oferiti produsele si serviciile dvs., trebuie sa fiti pe Internet pentru ei. Acolo este si concurenta dvs.

2. Pentru a comunica

O buna parte din ceea ce se cheama afaceri nu este altceva decat stabilirea contactului cu alti oameni. Un om de afaceri destept stie ca nu conteaza numai ce stii, ci si pe cine cunosti. La o intalnire de afaceri se obisnuieste schimbarea de carti de vizita si multi oameni de afaceri ar putea povesti, cum dintr-o intalnire intamplatoare a devenit o afacere buna. Inchipuiti-va ca ati putea inmana cartea dvs. de vizita la mii, poate chiar milioane de clienti si parteneri potentiali, spunand: acesta este obiectul meu de activitate si in caz ca vreodata o sa aveti nevoie de mine, aici ma puteti gasi.

Acest lucru este posibil pe Internet, 24 de ore din 24, simplu si eficient.

3. Pentru a oferi informatii de afaceri

Care sunt informatiile de afaceri de baza? Care sunt orele de lucru? Ce oferiti? Cum poate cineva lua legatura cu dvs? Ce modalitati de plata acceptati? Unde aveti sediul? Acum ganditi-va la o insertie in Pagini Galbene, cu comunicare instantanee. Ce actiuni speciale sunt astazi? Care sunt ratele dobanzilor zilei? Cand are loc urmatoarea actiune de vanzare? Daca ati putea tine clientii dvs. informati despre toate motivele pentru care ar trebui sa faca afaceri cu dvs., nu credeti ca v-ati putea mari cifra de afaceri. Puteti face acest lucru pe Internet.

4. Pentru a va servi clientii mai bine

A oferi informatii de afaceri este unul dintre cele mai importante cai de a va servi clientii. Dar tehnologia web va ofera si alte modalitati de a va servi clientii. Cum vi s-ar parea ca prin intermediul unui formular online, clientii dvs. sa poata efectua o cautare si sa vada daca un articol anume este disponibil in stocul dvs, fara a va retine inutil personalul. Acest lucru poate fi realizat simplu si rapid pe Internet.

5. Pentru a trezi interesul

Probabil ziarele nu vor scrie despre deschiderea magazinului dvs. local, dar s-ar putea sa va publice adresa paginii dvs. daca are un continut interesant si nou. Si chiar daca ziarele ar relata despre deschiderea magazinului dvs., nu ati beneficia de cineva care citeste acest articol intr-o localitate indepartata, in afara de cazul in care aceasta persoana va vizita localitatea dvs. in viitorul apropiat. Cu informatiile de pe pagina web, oricine are acces la Internet si aude despre dvs. poate deveni un potential vizitator al paginii dvs., respectiv un potential client.

6. Pentru a publica anumite informatii la momentul potrivit

Ce faceti de exemplu in cazul in care informatiile dvs. nu trebuie oferite mai devreme decat miezul noptii? Bilantul anual, castigatorul unui concurs, anuntul de presa pentru un eveniment mult asteptat? O sa trimiteti materialele la editura cu mentiunea de a nu-l publica pana in momentul precizat de dvs. si o sa sperati ca totul va merge bine. Acum pe Internet, puteti oferi aceste informatii exact la miezul noptii sau la momentul potrivit, cu toate materialele insotitoare, ca fotografii, grafice, etc. oferite exact in acelasi moment. Imaginati-va anticipatia stirii " toate materialele vor fi disponibile pe pagina noastra la 00:01". Informatia va fi oferita celor care asteapta ca aceasta informatie sa fie publicata si nu celor care risca sa va transmita informatia prea devreme.

7. Pentru a vinde produse

Foarte multi cred ca acesta este primul lucru la care se poate folosi webul, dar noi am asezat acest motiv la punctul 7 pentru a preciza, ca ar tebui sa considerati sa vindeti produse pe Internet numai dupa ce ati facut toate cele enumerate la punctele anterioare si chiar si altele de pe aceasta lista. De ce? Raspunsul este complex, dar imaginati-va ca considerati

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Importanta internetului in afaceri
    • 1.doc
    • 3.doc
    • 4.doc
    • 5.doc
    • 6.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
10/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
5 fisiere
Pagini (total):
47 pagini
Imagini extrase:
47 imagini
Nr cuvinte:
21 281 cuvinte
Nr caractere:
113 322 caractere
Marime:
253.58KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
internet, afaceri, Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!