Dinamica Sistemelor Teritoriale

Extras din curs:

Reflectiile asupra sistemului teritorial trebuie sa se bazeze pe o cunoastere reala a caracteristicilor spatiului, asa incat sa nu existe diferente majore in ce priveste judecarea realitatii intre un taran, spre exemplu, si ministrul agriculturii. Terenul trebuie sa sa revina fara incetare in toate analizele pentru ca acesta este indispensabil in cunoasterea mecanismelor de baza teritoriale.

Este interesant de vazut,

modul in care vad orasul, locuitorii din sistemele teritoriale rurale. In acest sens, este evident ca pentru un adevarat fermier din apropierea Bucurestiului orasul inseamna deplasarea frecventa a copiilor la oras, unde participa la diferite petreceri sau plecarea la Sinaia sau la mare pentru petrecerea concediului sau a timpului liber.

Pentru un taran obisnuit apropierea fata de oras inseamna posibilitatea de a produce mai mult si de a vinde produsele pe piata si de a-si educa prin invatamantul liceal copii.

Pentru un taran din Colinele Tutovei, insa, orasul ceva de neatins, spre care nu se poate tinde, mai ales daca este vorba de capitala.

Interpretarea corecta a acestor date si informatii poate conduce la o viziune de analiza si organizare a sistemelor teritoriale mai aproape de sperantele locale, incercand imbunatatirea calitativa chiar a acestora.

Concluzia este ca nu se poate vorbi de lumea urbana si de cea a satelor fara a le cunoaste foarte bine.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dinamica Sistemelor Teritoriale.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
21 pagini
Marime:
185.94KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Dinamică
Tag-uri:
Economie, sisteme teritoriale
Predat:
la facultate
Materie:
Dinamică
Profesorului:
Cristian Braghina
Sus!